Mr Spock Creative Commons License 1999.02.17 0 0 29
Amig Magyarorszagon eltem, lottoztam. Minden heten egy szelvennyel. Aztan eljottem USA-ban, ahol egy ideig olyan allamban eltem ahol nem volt lotto, ugyhogy abbahagytam az egeszet. Amikor megtanultam programmozni, poenbol irtam egy Lotto Szimulatort. Abba, be lehet irni 5 szamot, es a program szimulalja a heti huzast, osszehasonlitja a te 5 szamoddal, jegyzi ha nyertel valamit es megy tovabb. Ezen programmal valo "jatszadozasom" megmutatta, hogy mennyire remenytelen a helyzet. Igen, mindannyian tudjuk, hogy kicsi az esely, de amikor tobbezer ev szimulalasa SEM hozott egy 5-ost, akkor mar valosabba valik a remenytelenseg erzese. Es amikor tobb tucat emberolto szimulalasa sem hozott, meg egy 4-est sem.....szoval.

De azert amennyibe a szelveny akkor kerult (most nem tudom mennyibe kerul) tobbmillio magyar potom penzert REMENYT vasarolt maganak, engem beleertve. Ha jol emlekszem annakidejen hetente 5-6 millio szelvenyt adtak el a 10 millios Magyarorszagon, ami ha belegondoltok, egy hihetetlenul magas szam.

Ha valakit erdekel a szimulator, pici program, 50K, DOS-bol megy, email-en szivesen elkuldom akarkinek (ingyen persze).

Gabor
Előzmény: uglykidjoy (-)