kóka Creative Commons License 2001.04.14 0 0 201
Á, nagyszerű:) Akkor itt a folytatás:

5. Párolt zöldség:

A piaci kínálatban elérhető zöldségből 4-5 félét daraboljunk apróra és pároló edénybe pároljuk félpuhára. Fűszerek nélkül pár csepp olajjal fogyasztható, de ehető hozzá nyers zöldség is.

Nekem egyrészt nincs párolóedényem, másrészt fűszerezem a zöldséget - ami fagyasztott- borssal, sóval, esetleg Natúr vega-mixszel(Kaisersbe kapható, nem tartalmaz tarósítószert, cukrot) Vízbe megfőzöm, amikor már nagyjából megpuhult, leöntöm róla a vizet, kevéskét azért meghagyva. Ráöntök egy kevéske olajat, s így egy kis ideig párolom, közbe vigyázok, hogy le ne égjen. Enci a leöntött zöldséglevet külön megissza.

6. Salátabundás pároltzöldség(Ezt még nem csináltam):

A salátaleveleket pár másodpercig forró vízbe mártva puhítsuk meg. Enyhén fűszerezzük. Pároltzöldség és főtt rízs keverékével töltsük meg. Ezeket a begöngyölt adagokat tepsibe rakjuk, majd fűszeres olajjal meglocsolva süssük át.

7. Lisztérzékenyeknek kenyérlapocska (Ezt se, de nagyon szeretném kipróbálni):

Keverjünk össze egy csésze rizslisztet, fél csésze kukoricalisztet, egy evőkanál burgonyakeményztőt egy csapott mokkáskanál szódabikarbónát annyi vízzel, hogy tészta sűrűségű legyen. Ízesítésként beledolgozhatunk szezámmagot, hántolt napraforgót, lenmagot, esetleg mustármagot, valamint egy kevés tengeri sót. Kanalazzuk a tésztát gófrisütőbe. 10-12 perc sütés elegendő.

A

Előzmény: jonatán (200)