Dr Han Creative Commons License 2001.04.13 0 0 157
Hi Mindenkinek!

Nemrég akadtam rá erre a topicra, és mikor beleolvasgattam, megakadt a szemem Leea történetén. Végigolvasva kialakult bennem egy kép a kapcsolatotokról, és néhány észrevétel, ami talán segíthet.

Észrevételeim nagy részére már más is felfigyelt, úgyhogy megpróbálom csak azokat leírni, amik még nem hangzottak el.

Kérdés: Vajon miért fél szerelmed attól, hogy bárki is a barátnőjének néz Téged?

- Még nem volt neki barátnője, és azt hiszi, hogy ezzel alacsonyabbá válna az ismerősei szemében?
- Esetleg őszerinte külsőleg nem vagy megfelelő az elvárásainak? (Ha ez így van, akkor nem érdemli meg a szerelmedet, mert véleményem szerint a külső másodlagos dolog, és ezt saját tapasztalatból mondom.)
- Talán van valami lelki betegsége, ami miatt taszítja, ha valaki szereti, vagy törődik vele?

Megoldási lehetőségek:

Tudasd vele, hogy hogyan érzel! Kockáztass! Végül is mit veszíthetsz? Ha jól értelmeztem, akkor a barátságát már nem. Legrosszabb esetben nem kétnaponta fog köszönni, hanem kéthetente. De mi van, ha nyersz? Pl.: Bevallja, hogy ő is így érez, csak eddig menekült saját érzései elől. Vagy: Közli, hogy ő nem érez így, de leültök megbeszélni és újra kialakulhat egy barátság köztetek. Hasonlóan, mint The Emperor esetében.
Persze könnyű ezt mondani. De erre is van megoldás! Ha Te nem mersz vagy nem tudsz így odaállni elé, akkor használj közvetítőt! Mivel The Emperor úgyis ismer mindkettőtöket, szerintem nem kell sokáig keresned, hogy ki legyen az illető.

Leea! Ha ez az ember semmiképpen sem Téged szeret, és ha ezen nem tudsz változtatni, akkor miért nem próbálsz összejönni Te valakivel? Akár időlegesen is, amíg begyógyulnak a sebeid, és újra erőre kapsz? Ha látja, hogy jársz valakivel, akkor egy idő után lehet, hogy visszaenged a társaságába, mivel Téged már úgyse érdekel. Hogy még jobb legyen, válogathatsz közös ismerőseid között is, persze csak ha akad köztük olyan, aki tetszik neked. Persze, ha nem vagy teljesen közömbös az illetőnek, akkor nem is lesz vele nehéz dolgod. Nagyon gonosz vagyok? Lehet. De miért is ne lehetnél Te is gonosz azzal aki bunkón bánik veled!?

Bocsi, hogy csak így beleavatkoztam a társalgásba, de remélem nem volt hiába és tudtam segíteni!

Üdv Mindenkinek: Dr. Han.