Kedves Gep!
Sokaig gondolkoztam, hogy valaszoljak-e. Az a helyzet, hogy az ilyen arrogans hozzaallastol en mar menekulok. Meg azt is unom mar, hogy az n. topicban arra vagyok kenyszeritve, hogy az egyhazat vedjem.
A tamadoknak nem az a celja, hogy megismerjek az egyhazat, hanem csak az, hogy ujabb es ujabb hibakat mondjanak. Ez pedig felesleges szocseplest. Nekem sok ujat nem lehet mondani, mert tisztaban vagyok a hibakkal. Elhagyni a katolikus egyhazat megint csak nem fogom, mert nagyon sokat koszonhetek neki. Meg aztan elhagytam egy kis idore, es jo volt visszaterni. Ezert jobban is becsulom.
A tied es a tobbi tamado allaspontja sem fog megvaltozni. Mert csak hajtogatjatok a magatoket. En nem tudlak elteriteni a gondokodasotoktol. Ha ez a rendithetetlen velemenyetek, hogy "a katolikus egyhaz rossz", akkor azzal, hogy irogatok ide, ugysem tudom ezt a szemleletet megvaltoztatni.
Eppen ezert, mert a te velemenyed es az enyem sem valtozik, felesleges a vita. Ha erdekelne a katolikus egyhaz, es kerdezgetnel, arra szivesen valaszolnek. De a felesleges vagdalozasnak semmi ertelme.
Ez is erthetetlen, hogy miert tolem kered szamon az indianok kiirtasat. Azert, mert katolikus vagyok? Ha nem lennek katolikus, akkor jobb lenne? Ilyen alapon, en is szamon kerhetnem toled, mert te europai vagy, es ugye, az europai ember ment el Amerikaba. En is nagyon sajnalom azt, ami tortent. Es minden joerzesu ember igy van vele. Mindenki halala fajdalmas. Azt is latnod kell, hogy a vilag felfedezese egy megallithatatlan folyamat volt. Ezert eleg badarsag ilyent kerdezni, hogy "Miert mentek oda?". Azt is megkerdezhetned, hogy a Romai birodalom miert hoditotta meg a Foldkozi tenger medencejet, sot egesz Angliaig eljutottak.
Ennek az egesznek semmi koze a katolikus egyhazhoz, plane nem a magyar katolikus egyhazhoz. Es ebben a topicban errol kellene beszelni.