nemmindegy Creative Commons License 2001.04.12 0 0 586
A politikusokkal pontosan az a baj, hogy meg kell tanulni a mondataik közül kihallani az "igazságot". Nem zárhatja ki konkrétan örök érvénnyel a MIÉP-Fidesz koalát, viszont nem is teheti le mellette a voksát, az általad említett okok miatt. Ezért a lehető "legbiztonságosabb" fogalmazás az, hogy a választások végéig NEM gondolkodnak és nem is tárgyalnak a koaláról. Én ebből pontosan azt vonom le, hogy a KIZÁRÓLAG választások eredményétől függ, hogy tárgyalnak-e MAJD, vagy sem. SEMMI MÁSTÓL. Te pl. mit tennél a következő helyzetben (legvégső állapot):
Fidesz 41%
MSzP 37%
MIÉP 14%
a maradék pedig mindenféle "egyéni" bejutók között oszlik meg.
Én pontosan úgy érzzem, hogy ha a Fidesz lepaktál az MSzP-vel, ezzel gyakorlatilag a 2006-ios választások végeredményét is meghatározza: ERŐS MIÉP "tábor". (A Fidesz szavazók zömét adó NEM-szélső-jobbos és "középre hajló" szavazók, akik deklaráltan semmilyen körülmények között nem szavaznának sem az MSzP-re, sem az SzDSz-re, egyértelműen egyetlen választási lehetőséget látnának maguk előtt. Hacsak nem "termelődik ki" addigra egy szavahihetőnek tűnő, a Fidesz által "elhagyott területre besasszézó" jobbközép szoc.dem. jellegű párt.
Egyébként nem tudom, kinek tűnt fel, de az MSzP mostanában erőteljesen a szoc.dem. image-et próbálja "erőltetni" a választók felé. "Kacag a májam, röhög a vakbelem." :))))
üdv
nm
Előzmény: rosencrantzhu (585)