Kedves Marót!
Elfogadom, hogy a kényszervállalkozások helyzete nagyon nehéz, sőt általában az egyéni vállalkozók-é is. Az, hogy egy vállalkozás prosperál-e vagy sem nyílván sokmindentől függ, attól is, amit Te írtál.
Csak éppen a problémája nem ezzel van a Tominak, hanem azzal, hogy sokat nyúl le az állam bácsi különféle jogcímeken. Én csak arra próbáltam rávilágítani, hogy ha minden kötelezettségét befizeti rendben, akkor pontosan annyira jár rosszul, mint a Mo-élő 5-6 millió alkalmazott bármelyike. Ahhoz, hogy minden kötelezettségét befizesse egy egyéni vállalkozó szvsz nem kell könyvelőt tartani. Ha pedig költségként elszámolja a telefondíjakat, az autóhasználat díjait, mosószerek, ruházkodás, repi díjait, akkor már jobban is jár egy alkalmazottnál, azaz kevesebb adót és tb-t fizet mint egy alkalmazott. Szerintem erről van szó.
A kis és középvállalkozások támogatása egy külön történet, nyílvánvalóan szükséges (lenne). Hogy nincsenek ilyen támogatások, vagy nem kielégítőek, attól még adót csalni törvénybe ütközik (azaz lehet, de ha kiderül, vállald érte a következményeket). Én sem lopok a boltban azért, mer sokat adózok. Ja nem vagyok az igazság bajnoka én sem. De adót nem csalnék, mert soknak találom a 100%-os büntetéseket, meg a dupla kamatokat.
HI alba