Te, nem vagyunk mi tulsagosan egy velemenyen az utolso idobe?
Ahogy oregszem en is a tulzasokhoz hajlok ugy mint egesz fiatal koromba.A terorizmust terorizmusal kuzdenem meg..De ezzek csak ilyen agreszivitasomat lekuzdeni valo almok.
Valosagban ,Te mondtad mint jogasz,tudom hogy a nekem nem tetszovel is targyalnom kell meg pedig ugy hogy az o gondolkozasat hasznalom fel az o semantikajat (empatia ),akkor vagyok jobb,erosebb,ha en tudom az o nyelvet de o nem ismeri teljesen az enyemet.
A kinai eset az hogy velemenyem szerint hosszu idore be kell rendezkedni hogy Azsia lesz hamarosan az eddig Europaban kifejtett harc szintere.Ott van az akcedens agon levo Kina ,Japan ,Oroszorszag es az amerikai erdekek (olaj az ami van es amit meg sejtenek)
Kinaval kapcsolatba:szerintem a mai ugy nevezett harmadik generacios vezetes ( es hatuk mogott a negyedik generacios titokzatos Hu,mint otven eves es kiskereskedo fia..nem proletar)teljesen tisztaba van hogy mit tesz.Hogy nem hagyhatja el az uj Kinat megalapozott maoizmust(hol van mar a komunista eszme ?)hogy ez a kozponti vezetes nem lehetseges csak ha megtartja a diktaturat es azoknak az eszkozeit( barmilyen imat is mormol kozben)nert maskep kormanyzosagokra ,150 etnikara robban az egesz.Ezert nem engedheti meg maganak a valodi felszabadulast,legalabb is nem most.A konfucianizmus is segit benne,ha nem is partalapszervezet titkaraira es kozponti bizotsagra epul de a tekintelyre es a hierarhiara.
Egy amerikai ertekekben gondolkozo azt a targyalasok alatt nem a partnere szabott taktikaval,ertekek betartasaval vitt targyalas nem hozhat sikert roviden de hosszan sem.Egyszeruen a bocsanatkeres,a masik tisztelete, ha csak formalisan is ,hozzatartozik az egymasal valo banashoz.
Plane kerheti ezt Kina ha az amerikaiaknak nincsenek olyan sok ervuk es eszkozuk sem a kezukbe:a repulo,most mar nagyban levetkoztetve,a szemelyzet naluk van.A gazdasagi szankciok (ha jonennek is az amerikai reszrol) nem lennenek hosszuak es efficiensek mert az amerikai exportoroknek kell a vilag legnagyobb jovo piaca es a mostani kozeppiaca mint ahogy igenis kell a kinai import aru is az amrikai kisjovedelmuek kielegitesere.
Ezert kell figyelni es elfogadni az ellenfel szisztemajat hogy onnan belul tudjal dolgozni..Erre remelem meg vannak a lehetosegek es nem lesz ugy(hiszen nem kinaiak) hogy egy bocsanat keres nemzeti tragedia lenne,plane hogy a felsegviz kerdese a nemzetkozi jogban annyira vitatott (12 illetve 200 milles..).
Abban egyetertek Veled hogy Reagan (vagy inkabb a tanacsosai de az mindegy a tortenelemnek) gyozte le a szovjeteket kenyszeritve oket a tulkoltekezesre.Persze ehhez az is kellett hogy a modern SZU-t ne Stalin tipusu vezeto vezese(mert akkor a lehetosegek ismereteben haboru lett volna ) hanem egy Gorbacsov.