Hazudik
2001.04.06
|
|
0 0
12
|
Köszi, akkor most megpróbálom szépen lassan, hogy késöbb is tudjam, mit csináltam (Egy külön gépen csak ezért átkonvertáltam egy FAT-es partíciót NTFS-re)
1) E: Properties
2) Ownership: Owner=Administrators ez így jó
3) Permissions: Everyone: Full Control (All)/(All) na ez nem jó... itt jön az amit írtál, hogy egyrészt a két checkboxot (Replace Permissions on Subdirectories, Replace Permissions on Existing Files) be kell billenteni, másrészt a Type of Access -t vagy a listából kell választani (No Access...Full Control) vagy pedig a Special Directory Access -t és a Special File Access -t is ki kell tölteni (ezt tegnap nem tettem meg...) Szóval legyen az Everyone -nak Read (RX)(RX) joga..
3) OK: erre nekiesik a partíciónak elkészül, próba cseresznye: a rendszergazda sem tud file-okat törölni/létrehozni/felülírni
4) Akkor adjunk az Administrators-nak Full Control-t (All)(All), A Users-nek meg Change-t (RWXD)(RWXD)-t (a paraszt ebben a csoportban nem lesz benne)
5) Ez is sikerült
6) Létehozom a paraszt nevű felhasználót, nem tagja a Users-nek, tagja a Guests-nek, jelszót nem cserélhet, a jelszó sosem jár le, Home könyvtára a C:\TEMP
7) paraszt bejelentkezik, tényleg nem rongálhat az F:-en, nem szerezhet Ownershipet, eddig jó... |
Előzmény: kanka (11)
|
|