mondolat Creative Commons License 2001.04.05 0 0 349
Kedves Zsombi!

Vettem a fáradságot, végigolvastam. Hát... Ölég gáz... Azt nem mondom, hogy mivel nem értek egyet, mert felesleges. Két érdekes problémafelvetés viszont van ebben a gondolatözönben.
Az egyik Izrael problémája. Kétségtelen - bár ez is igen szalonképtelen gondolat -, hogy mesterséges, és ez idáig példátlan államalakulat. Izrael - ugye - egy eredetileg Palesztina nevezetű angol gyarmat egy részén jött létre egy ENSZ határozattal. Nomost kérem. Én ilyen alapon - valóban - bemehetnék Bécsbe, és arra való hivatkozással, hogy itten Mátyás nevezetű magyar király diktálta fekete seregével a békét anno, felszólíthatnám a kedves sógorokat, legyenek már olyan drágák egy jottányit nyugatra távozni, mert ez innentől kezdve Magyarország. És akkor az osztrákok ott Alsó-Ausztriában, Burgenlandban, meg esetleg Tirol egy kis részén szépen pakolhatnának, azt' mehetnének egyenest Salzburg irányába. Ha meg nem mennek, akkor seggbe lőjük, meg megenszszankcionáljuk őket.
Persze a példa sántít. Mert mégiscsak más a Biblia, mint a magyar történelem, és mégiscsak más a zsidók, mint olyanok befolyása az USA politikájára, a médiára és a világ gazdaságára. Ezeket a tényeket el kell ismerni, és tényként kell kezelni. A hiba ott van az összes MIÉP-essel, és antiszemitával, hogy ezt a tényt érzelmi oldalról fogja fel. "Csúnya zsidók" - kiabálnak, és rázzák az öklüket Izrael felé. Ennek semmi értelme. Ezzel csak azok malmára hajtják a vizet, akik máig a holokauszt újbóli lehetőségével és egyéb zöldségekkel riogatják hitsorsosaikat. Mi szükség van erre? Erőszak erőszakot szül. A tényeket kezelni kell. Nem felháborodni rajtuk, és üvöltözni miattuk.
A másik érdekes gondolat: Orbán Viktor, illetve a jobboldal félelme önmagától. (A gondolat nem így hangzott, ott saját fajta volt, de ezzel nem akarok foglalkozni.) Szóval a jobboldaliság vállalásának kérdése, a baloldal felé való megfelelés kényszere. Itt tudomásul kell venni két dolgot. Az egyik, hogy a politika egy olyan színmű, ahol a néző (választó) és a színész (politikus) közötti közvetítő csatorna (a színház, a hang- és fénytechnika, stb.) jórészt a baloldal kezében van. Olyannyira, hogy még arra is befolyással van a baloldali média, hogy milyennek lásd a színészt. Egyrészről tehát a megfelelés kényszere - ilyen szempontból - szükséges, érthető. A másik: Orbán Viktor és generációja - akik azért annyira nem is öregek -, de még az alattuk levő két generáció is azt tanulta az iskolában, hogy minden, ami a történelem során progresszív, előremutató, és egyáltalán az emberek számára jó volt, az baloldali volt. A jobboldali, a konzervatív az csak a rosszat akarja konzerválni. (Most nagyon sarkítottam, elnézést, de kisregényt senki sem hajlandó elolvasni.) Ebből fakadólag nehéz vállalnia az embernek jobboldaliságát.
A fajtákról, csöpögő orrokról, görbe lábakról meg miafenékről írjon az, akinek ehhez kedve van.

Üdv:

mondolat

Előzmény: zsombi (344)