staffter!
Néhány kiegészítés.
Adminisztretíve, nem beszélhetünk diszkriminációról, tudtommal nincs olyan törvény, vagy rendelet, amely hátrányos helyzetbe kényszerítené a roma származásúakat.
Olvasd még egyszer el, légy szíves, én ugyanis nem állítottam ilyet, csupán annyit, hogy az előitéleteket nem lehet adminisztratíve megszűntetni.
Farkas Flórián féle cigány önkormányzat [..]
A szándékaik becsülendők, de amíg csak néhányan akarnak változtatni addíg a probléma nem fog megoldódni.
Ez az én bajom. Még akkor is finoman fogalmazok, amikor nem kéne. Farkas egy nagy ökör, kirakati bábú, vagy, divatosabb kifejezéssel élve, egy utolsó megélhetési politikus.
Azért vannak nála nagyobb formátumu roma származású emberek is. Krasznai tökéletes lenne végképp lejáratni [..]
Vannak, persze, csak nem biztos, hogy szerencsés, ha egy balerinát küldünk tárgyalni, amikor az asztalt kell csapkodni.
csak te nem akarod belátni, hogy a cigányok tenniakarása hiányzik a róluk alkotott kép mágváltoztatásához.
Hát én ezt akár még be is látnám, de mit változtatna ez a dolgokon? Nem hiszem, hogy elvárható lenne bárkitől is, hogy belássa: ő egy utolsó rongy ember, akárcsak a társai, és bizony, nincs mese, neki meg kell javulnia, mert ez szolgálja mind a maga, mind a barátai, mind a haza érdekét. Ezek után egy cigánymozgalom vezetője sem állhat elő azzal, hogy javuljatok meg cigányok, s aztán, meglássátok, minden jobbra fordul. Hát persze, hogy több pénzt fog inkább követelni, különösen, mert minden bizonnyal úgy gondolná, szerintem helyesen, hogy a cigányok nem rongy emberek.
Ha konfliktusom van valakivel, irritál benne, hogy másképp viszonyul a dolgokhoz, másképp látja a világot sat., akkor nem az a legbölcsebb tárgyalási stratégia, ha kijelentem: részemről szent a béke, csak előbb az a másik változzon meg, és legyen olyan, mint én. Nem a legbölcsebb, amennyiben én is a megegyezésben vagyok érdekelt.