Sziasztok!
Szerencsésen átvészeltük az elmúlt éjszakát és a mai napot, se láz, se nyüszi nem volt!:)
Nálunk a doktornéni a szuri előtt mindig beadott Petinek egy kúpot. Eddig nem is volt még lázas. Kopp, kopp, kopp!:)
Noa!
Ti nem kaptatok szuri előtt kúpot?
Hát az biztos, hogy 1 éves korában a vérvételre nem én fogom elvinni!! Ezt már mondtam Mojonak is. Ő sem volt lelkes, de azt mondta, hogy jól van, majd ő bemegy vele!
Én majd kint várok az egészségház előtt!
Még kismama voltam, és vérvételre kellett mennem amikor két kisgyereket hoztak a laborhoz. Kettővel, vagy hárommal lehettek mögöttem. Amikor végeztem, gyorsan összeszedtem a cuccaimat és pont akkor mentek be a gyerekek a nagymamával amikor elindultam kifelé. Amikor megláttam, hogy ők következnek csak úgy húztam kifelé a csíkot, de a sírásuk kihallatszott a nyitott ablakokon. Piszok gyorsan elporoltam még a környékről is és akkor eldöntöttem, hogy biztos nem én fogom Petit elvinni erre a vizsgálatra!
Tudom, hogy fontosak a védőoltások, és a különböző vizsgálatok, de nagyon megvisel amikor kicsi gyerekeket hallok ilyen keservesen sírni.
Mindíg azzal "erősítem" magam, hogy inkább most Ő sírjon 10 percig, mint majd később mi, mert valami baj történik vele, de aztán egy ponton ez valahogy törlődik a memóriából és én is pityeregni kezdek.:(
Na, de félre a szomorú témával, a napközbeni alvással kapcsolatban is van egy kis érdekesség. Délelőtt, amíg teszek-veszek a házban Peti a benti babakocsijában tartózkodik és jó esetben 3/4 - 1 órát aludt eddig. Most, hogy már ilyen jó idő van, amikor látom, hogy aludni készülődik, gyorsan felöltöztetem és kiteszem a teraszra. Odakint akár a dupla időt is végigalussza, meg se rezzen, pedig néha jön erre autó, ugatnak a kutyák, fűnyíróznak, stb. Semmi sem zavarja. Remélem jó sokáig kitart ez a jóidő!:)
Ma Petivel megkóstoltattam az alma-banán kompozíciót. Hát arról az arcról tanulmányt lehetett volna írni, amit az első falatnál vágott!:)) Grimaszolt, húzgálta a nyakát, tekergette a fejét, túrta ki a kis nyelvével a cuccost!:))) Délelőtt próbáltam előszőr, 1-2 kanállal, majd délután ismét. A délutáni próbálkozásnál láthatóan már ismerős volt neki az íz és az állag, már egy kicsit lelkesebb volt. Holnap ismét előhozakodok vele!:)))
Mára ennyi futotta! Legyetek jók! Vigyázzatok magatokra és a babákra!
Sziasztok!
Buksi