Opinio Creative Commons License 2001.04.04 0 0 53
Óóóó!

Hát kedves bajai Gy. úgy érzem, hogy ez egy kissé - apa a h. gyerekéhez - stílusra sikerült, te tudod! (Mindenesetre úgy 3x -i átolvasás után is sértőnek tűnik...)

Szerintem az az idézet, hogy "ne ítélj, hogy ne ítéltessenek" ez esetben is bizonyítást nyert, és nyer.

Nem vitatkozva az általad leírtakkal, csupán annyit jegyeznék meg, hogy
1. szerintem itt, a bajai fórumból 'kinoderált' -ak is szót kaptak,
2. Én úgy tanultam, hogy ha egy kevésbé értelmes közeggel szembesülök, meg kell próbálnom aklimatizálódni, majd ha ezért megtettem mindent, akkor, de csakis akkor a lehető legrosszabb konklúzió aposztrofálása az lehet, hogy az adott közegnek a sajátomtól eltérő véleménye van.

És fogadd el kedves Gy., hogy minden vélemény egy (egész pontosan 51) vélemény. Ennek megfelelően szerintem a te előző hozzászólásod is az. Úgy emlékszem tizenévesen ép Baján halottam először az asszertivitásról, a vitakultúra témakörön belül. És, hogy a retorika szabályainak ez esetben is megfeleljek, meg szeretném kérdezni, hogy:
- miért bánt, ha egy nem eljesen informált közeg véleményt alkot a benyomásai alapján dolgokról?

- (Ez személyesebb) Miután a mondandód utolsó harmadában nyers, bratyizós, kioktató stílust gyakorolsz, miért kérted az ide beírkálókat, hogy értelmiségi módon reagáljanak? (A te stílusod az etalon?)

- Harmadszorra, ha a bajai fórumot az ott lakók töltik fel, szerinted a városnak milyen pozitív dolgot okoznak? Mert én értem, hogy ott "kiugathatjátok " magatokat, de ugye azt sem felejtette el senki, hogy ezt nagyon sokan elolvashatják! (Szerintem a rettegős topic kifejezetten káros, ezen a szinten.
Csak a saját példámból, hogy az eddig szeretett városban, ahová tavaly egy konferenciát is szervezetem, ilyen gusztustalan dolgok folynak, ezek után nem merek egy három napos rendezvényt bajára vinni.