Szervusztok !
Hát, azért én mégsem mernék teljesen erre az antimágnesességre hagyatkozni...
Mint említettem, ameddig az anti-magnetic úttörője és rekordere (IWC) is belső tokot alkalmaz a mágnesesség hatásának kivédésére, addig én inkább a hangfalakat kerülgetem. (Jártam már egy kronográffal úgy, hogy erősen sietőssé vált a letapadni kívánó hajszálrugó miatt.)
A beállítás pedig néhány óra esetében valóban hozhat közelolcsókvarcpontosságot, azonban szerintem a legtöbbje nem fogja ezt tartósan hozni. (Nem véletlen, hogy nem kaphat valamennyi szerkezet kronométerigazolást.)
És, ha már IWC, és ha pont az egymillásról van szó... No, erről a kézifelhúzós Portofino jut eszembe. Ebben valóban idegen szerkezet ketyeg, de nem ám Candino-val, vagy Bulova-val azonos. Hanem (és támaszkodjatok meg !) a szériában gyártott rekordvékonyságú (1,85 mm, ha jól emlékszem) Jaeger masina. És persze messziről kiszúrhatatlan, de rendkívül exkluzív fehérarany tokba szereltetik.
Persze ez is megtalálható másutt (természetesen jégeréknél) sokkal többért...
A múltbéli Glashütte-k pedig minél régebbiek, annál érdemesebb darabok. (Ha nincs még benne a GUB jel, hanem Made in Germany, akkor még biza jelentősen többet is ér. Ezek az NDK indulásának korából valóak. No, meg ha még régebbi, akkor már kisebb vagyon.) Érdemes felújíttatni, amire a legjobb címeket már megadta APT.
Üdv :
NPZ