Hali zengei3! :o)
Hát olyat nem tudok neked mondani, hogy Mari néni a VOYt nézi elszántan, de ha nem ütnek le, akkor megint beirom egy 1Kval ezelötti sztorim :o) Szóval nálunk az öltözőben, ahol a takaritónőtől a többdiplomás irodai csajokig mindenki öltözik (nem valami tiszta hely, sokan öltöznek át, nem csak az, akinek muszáj) folyton megy a duma. Én általában az őrület határán voltam, mert folyton a szappanbigyókról beszéltek, amiből persze semmit se tudtam meg hálistennek, de a fejem zugott.... ("és mikor a kastély elött megmondta a csajnak, ahhoz mit szóltatok" stilusban ment :o) Amikor a TV3 adta a TNG, hirtelen kezdtem érteni a szövegüket, mert döbbenetemre ezt hallottam: "Szerinted melyik pasi a jóképübb (na itt még nincs semmi gyanus, minden uj filmél megkérdezik tőlem, pedig a válasz mindig "az meg ki?" volt, de:) az elsőtiszt, vagy az a néger gépész?" Na itt vettem levegőt: "Ugy érted, Riker, vagy LaForge???" "Persze!" Megkérdeztem, hogy-hogy ezt nézik, mert ugye én is, de hmmm... A válasz olyan logikus volt, hogy akár a Vulcanon is hallhattam volna: "Nézem a szappanoperákat, a gyerek folyton bosszant, a férjem morog... Ezt nézi a gyerek, mert sci-fi, a férjem, mert tetszenek neki a csajok + amiért a gyerek, nekem meg ez is tetszik, és a pasik itt is jóképüek..." Ilyen vélekedéssel sokaknál találkoztam, foglalkozástól, végzettségtől függetlenül... Még "Mari néni" is volt, amennyiben nyugdijközeli, a város melletti egyik faluban lakó nőt idesorolsz :o)
Sajnos itt nincs Viasat, én is csak pár epizódot láttam magyarul, a többit németül, vagy sehogy, ugyhogy ezért nincs helybeli infom ennek kapcsán :o)
Veg :)