Nektek panaszkodom, total kiakadtam az orvosomra:(
Nagyon csunyan neztem ki, amikor hozza kerultem, s erre felirt nekem egy nagyon jo gyogyszert(Nystatin tartalmu), ami helyre is razta a belso szerveimet, de a betegsegerzetem meg mindig megmaradt. Igy amikor visszamentem hozza, arra felbuzdulva, hogy gombak mar nincsenek, felirt nekem egy baci ellenes, draga gyogyszert(Dalacin). Ezt tisztessegesen szedtem, a tuneteim viszont nem multak el, hanem ujabbak jottek(holyagproblemak). Erre ketsegbeesetten megint tomtem magamba a gombaellenes szert. Mire visszamentem mar ezek a plusz tunetek elmultak, o sem latott semmi gombat, csak bacikat, a labor sem mutatott ki mast. Az emlitett problemara azt mondta, hogy biztos osszeszedtem valami bakterialis fertozest, ujra fel akarta irni a Dalacint, de mivel rancoltam a szemoldokomet, felirt egy noi nemi hormot tartalmazo keszitmenyt. Aminek tenyleg az lenne a feladata, hogy helyre razza a floramat. De mivel megint visszatertek a holyagproblemaim, gyorsan abbahagytam a szedeset.
Talakoztam Encianaval, aki meghokkenve kozolte velem, hogy a Dalacin antibiotikum. Tegnap olvastam a neten egy jo cikket, ott kifejezetten eloidezo oknak a szteroid keszitmenyeket emelte ki(pl. noi nemi hormonokat tartalmazo gyogyszerek, fogamzasgatlok).
Altalaban harom elidezo okot szoktal emliteni.
1. antibiotukumok
2. fogamzasgatlok - szteroid tartalmu keszitmenyek
3. nemi ferozes
Ugyanis ezek teszik tonkre azokat a bakteriumokat, amik a gombakat feken tudjak tartani. Azon gondolkodtam, hogy az orvosom(aki mellesleg nogyogyasz es sebesz) legkozelebb egy ferfit fog ramugrasztani:P