birs Creative Commons License 2001.04.01 0 0 185
Kedves Feanor!

"Vicces véletlen, hogy az a pár tucat aktív hites, akivel találkoztam, az mind a maradék 0,01 %-ból került ki."
Szerintem csak félreismerted őket. :)

Rendben van. Ha Téged is zavar Isten Igéje, akkor nem másolgatok többet ide. Csak gondoltam egyszerűbb, ha nem kell Neked külön kikeresgélni. Tehát akkor legközelebb csak annyit írjak, hogy: "Kerves Feanor (1Kor 13,1), Üdv. Birs"?

"Attól a Jézustól, Akit én ismerek, akkor sem fogok áttérni ahhoz a szadista zsarnokhoz hasonlító szellemi bálványhoz, akit te reklámozol nekem (és akiben szerintem te magad sem hiszel), ha a pokol összes ördögével riogatsz."
Jól van. Te tudod.
De annyit azért elárulok, hogy az a Jézus, akit én imádok, egyáltalán nem szadista, és nem zsarnok, hanem a legcsodálotasabb, és legfontosabb személy az életemben.

"Voltaképpen engem nem zavarnak ezek a riogatások, csak borzasztó unalmasnak találom, és szánalmasan nevetségesnek, ahogy egy számodra teljesen ismeretlen ember életéről és hitéről próbálsz olyan magabiztosan ítéletet mondani, mintha évek óta ismernéd."
Eddig sem ítélgettelek, csak segíteni szerettem volna. De ha nem, hát nem. Többet nem írok Neked, ha ennyire zavarlak.

"Kicsit persze fáj a dolog, mert azt hiszem, az idetévedő ateisták számára ez a fenyegetősdi igen hatékony ellenreklám Jézusról. Én pl., ha ateista lennék, visítva menekülnék egy ilyen Isten elől, akit itt egy néhányan megpróbálnak eladni."
Azt Te csak hiszed, hogy az Evangélium hirdetése elriasztana bárkit is. Ha ez így lenne, akkor a világon nem lenne ekkora megtérési hullám, mint amilyet az elmúlt években megtapasztalhattunk. Nálunk a HGy-ben is hétről-hétre százával térnek meg az emberek. Mostanában hála Istennek már az idősebb generációból, a 40-70 évesek közül is egyre többen.

"Mindazonáltal hiszek abban, hogy a Lélek ott fúj, ahol akar."
Valóban! Isten Szelleme előtt nincs akadály!

"És persze mindenki ott fújol a másikra, ahol akar."
Amit Te "fujolásnak" hiszel, az a krisztusi szeretet hangja. Kár, hogy félreérted.

"Legyen neked a hited szerint."
Neked is!

"Bár nem tudom, mit fox majd szólni a mennyországhoz, amikor épp be akarsz lépni, és az tele lesz melegekkel. Sarkon fordulsz?"
Ezt már kérdezted korábban is. Szerintem a Mennyország nem lehet "tele" melegekkel, paráznákkal, meg házasságtörökkel, mert Isten Igéje nem ezt mondja. Ha pedig az van megírva, hogy az ilyenek nem kerülhetnek oda, akkor az az igazság, hiszen Isten sohasem hazudik!

Te persze továbbra is kihagyhatod a Bibliából azokat az Igéket, amelyek nem tetszenek Neked, de ne csodálozz, ha nem jönnek be a reményeid.

Bocsánat a zavarásért!

Üdv:
Birs

Előzmény: Feanor (184)