Mély Tiszteletem Mindenkinek!
Sajnos nem állt módomban egy ideig a rendszeres kapcsolattartás a Párttal, de olykor bele tudtam olvasni a topicba.
Egyenlőre nem szolgálhatok magyarázattal (amit ha eljön az ideje természetesen megteszek!) de nem valószínű, hogy minden esetben eleget tudok majd tenni elnöki kötelezettségeimnek és gyakorolni a vele járó jogkört ezért szükségesnek tartom az alelnöki pozíció bevezetését és alkalmazását is.
A Párt alelnökét az elnök javaslatára a Párt tagsága szavazza meg. Az elnök távolléte vagy hátráltatása esetén annak megbízásával az alelnök rendelkezik a teljes elnöki jogkörrel, de az elnökkel és a Pártelnökséggel szemben elszámolási kötelessége van. Pozíciója az elnök jelenléte és aktivitása esetén korlátozott.
A szavazás Tyb által megfogalmazott irányelveit és alapszabályait részemről támogatom egy pont kivételével:
"3. Minden párttagnak joga van az OSZR-en új szavazást kiírni, az általa megjelölt kérdésről"
Ez csak fejetlenséget okozna és az eddigiektől is eltér. Szavazást csak a Pártelnöknek és az Alelnöknek van joga kiírni, ezt azonban midnen vitás kérdés esetén KÖTELESSÉGÜK megtenni.
Továbbá az SZMSZ módosításán kívűl 2/3-os többség szükséges olyan szavazásoknál, melyeket témájuknál vagy fontosságuknál fogva vagy a Párt, vagy a párt vezetői különösen lényegesnek télnek meg.
És ha már úgyis itt tartunk, alelnöknek Tyb-ot jelölöm első körben.
Aktivitásuk alapján több más személy kiérdemelné ezt a funkciót, de Tyb az akiben ismereteim alapján leginkább meg tudok bízni, akivel hátráltatásom esetén is tartani tudom a kapcsolatot és aki eddig is bizonyította lojalitását és megbízhatóságát.
Mindenek elött Tyb, elvállalnád egyáltalán?
Ha igen, szavazzunk!
Üdvözlettel:
Valiant
Pártelnök