Feanor Creative Commons License 2001.03.31 0 0 184
Kedves Birs!

Nyugodt lehetsz, hogy a hitesek 99,99% nem akarja megszabni az Úrnak, hogy mit tegyen.

Vicces véletlen, hogy az a pár tucat aktív hites, akivel találkoztam, az mind a maradék 0,01 %-ból került ki.

Drága Birs, mi lenne, ha nem másolnád be nekem ide az egész Bibliát?! Ez semmi más, mint floodolás! Elhiszed, hogy futja annyira a bűnös lényem kapacitásából is, hogy ha beírsz egy igehelyet a bevett rövidítésekkel (pl. 1Kor 13,1), akkor azt ki tudom keresni a saját Bibliámból?

Attól a Jézustól, Akit én ismerek, akkor sem fogok áttérni ahhoz a szadista zsarnokhoz hasonlító szellemi bálványhoz, akit te reklámozol nekem (és akiben szerintem te magad sem hiszel), ha a pokol összes ördögével riogatsz. Voltaképpen engem nem zavarnak ezek a riogatások, csak borzasztó unalmasnak találom, és szánalmasan nevetségesnek, ahogy egy számodra teljesen ismeretlen ember életéről és hitéről próbálsz olyan magabiztosan ítéletet mondani, mintha évek óta ismernéd.

Kicsit persze fáj a dolog, mert azt hiszem, az idetévedő ateisták számára ez a fenyegetősdi igen hatékony ellenreklám Jézusról. Én pl., ha ateista lennék, visítva menekülnék egy ilyen Isten elől, akit itt egy néhányan megpróbálnak eladni. Mindazonáltal hiszek abban, hogy a Lélek ott fúj, ahol akar.

És persze mindenki ott fújol a másikra, ahol akar.

Legyen neked a hited szerint. Bár nem tudom, mit fox majd szólni a mennyországhoz, amikor épp be akarsz lépni, és az tele lesz melegekkel. Sarkon fordulsz?

Üdv:

Feanor

Előzmény: birs (183)