Kedves Feanor!
"Köszönöm ismételten a kívánságaidat, örültem nekik."
Szívesen máskor is. :))
"Annak is, hogy van olyan HGY-s, aki nem akarja megszabni az Úrnak, hogy kit üdvözíthet és kit nem. :-)"
Nyugodt lehetsz, hogy a hitesek 99,99% nem akarja megszabni az Úrnak, hogy mit tegyen. Ugyanis jól tudjuk, hogy ez nemcsak lehetetlen, de egyben bűnös dolog is lenne. Márpedig akinek vagy egy parányi kis sütnivalója, az nem halmozza a bűneit, hanem inkább végleg megszabadul azoktól. :)))
Én is köszönöm a jókívánságaidat. :))
"Imbecil állat lennék, ha az üdvösségemet a véletlenre bíznám. :-)"
Nem kell ahhoz sem értelmi fogyatékosnak lenni, sem pedig állatnak, hogy valaki elpuskázza az üdvösségét. :-(((
Az igaz, hogy Pál azt írja, hogy "Tudom, kinek hittem". Sőt mondhatod ezt Te is vele együtt akárhányszor, de mit sem ér, ha közben nem fogadsz szót Jézusnak.:(((
"Nem a véletlenre bízom az üdvösségemet, hanem Jézus Krisztusra, aki meghalt, feltámadt, és ül az Atya jobbján."
Krisztust valóban nem lehet "véletlen"-nek nevezni. Nem is állítottam soha ilyet. Meg az is igaz, hogy Jézus meghalt, feltámadt, és most az Atya jobbján ül. De ettől még a pokolba juthat bárki, aki nem tér meg a bűneiből! És itt nem "csak" a melegségről van szó, hanem pl. a paráznaságról, vagy a házasságtörésről is! Sokan hajlamosak azt hinni, hogy ezek nem olyan utálatos bűnök Isten szemében, mint pl. a homoszexualitás. De ez óriási tévedés! Mert bizony, ha én, pl. megcsalnám a férjemet - távol legyen - akkor hiába is fújnám akár kívülről is a Bibliát, én sem menekülhetnék meg sátan örökös „szomszédságától” soha. :(
"(Ha tudsz jobbat, majd szólj, addig maradok Nála! ;-))"
Jézus Krisztusnál nem létezik jobb! Ezért nem tudok én se, sőt nem is akarok jobbat ajánlani Nála! De azzal könyörgöm ne csapd be magad, hogy Te már Krisztusé vagy!
Az általad idézett "Kegyelemből részesültetek a megváltásban, hit által…” nem jogosít fel egyikünket sem arra, hogy bűnben éljünk! Ugyanis az is meg van írva, hogy: „Minket, kik meg voltunk halva a vétkek miatt, megelevenített együtt a Krisztussal, (kegyelemből tartattatok meg!)” (Ef. 2,6) Ebből egyértelműen kitűnik, hogy aki bűnben él, annak még mindig halott a szelleme! Vagyis nem született újjá víztől, és Szent Szellemtől. Az ilyenek pedig nem mehetnek a Mennybe, mert világosan kimondja Isten Igéje, hogy:
"A ki hiszen és megkeresztelkedik, idvezül; a ki pedig nem hiszen, elkárhozik." (Róma 16,16)
Nem az van itt, hogy akit csecsemő korában megkereszteltek, az a Mennybe jut - hanem az, hogy aki meghalt a bűnnek, az menekül meg az örök haláltól! Mert az is meg van írva, hogy:
"Avagy nem tudjátok-é, hogy igazságtalanok nem örökölhetik Istennek országát? Ne tévelyegjetek; se paráznák, se bálványimádók, se házasságtörők, se pulyák, se férfiszeplősítők,
Se lopók, se telhetetlenek, se részegesek, se szidalmazók, se ragadozók nem örökölhetik az Isten országát.
Ilyenek voltatok pedig némelyek, de megmosattattatok de megszenteltettetek, de megigazíttattatok az Úr Jézusnak nevében és a mi Istenünk Lelke által." …
"...A test azonban nem a paráznaságnak rendeltetett, hanem az Úrnak, és az Úr a testnek.
Az Isten pedig az Urat is feltámasztotta, minket is feltámaszt az ő hatalma által.
Nem tudjátok-é, hogy a ti testeitek a Krisztusnak tagjai? Elszakítva hát a Krisztus tagjait, paráznának tagjaivá tegyem? Távol legyen.
Avagy nem tudjátok-é, hogy a ki a paráznával egyesül, egy test vele? Mert ketten lesznek, úgymond, egy testté.
A ki pedig az Úrral egyesül, egy lélek ő vele.
Kerüljétek a paráznaságot. Minden bűn, melyet az ember cselekszik, a testen kívül van, de a ki paráználkodik, a maga teste ellen vétkezik.
Avagy nem tudjátok-é, hogy a ti testetek a bennetek lakozó Szent Léleknek temploma, a melyet Istentől nyertetek; és nem a magatokéi vagytok?
Mert áron vétettetek meg; dicsőítsétek azért az Istent a ti testetekben és lelketekben, a melyek az Istenéi."(1Kor 6-20)
„Mert a bűn zsoldja halál; az Isten kegyelmi ajándéka pedig örök élet a mi Urunk Krisztus Jézusban.” (Róma 6,23)
Kérlek gondold át újra, meg újra ezeket az Igéket!
Téged is áldjon meg az Úr!
Szeretettel,
Birs