susok Creative Commons License 2001.03.30 0 0 643
Bie!
Nagyon köszönjük a segitséget, mert szerintem nemcsak én vagyok lemaradva a Medlombon.

Szia Napóra! Jó, hogy újra itt vagy:) Az Anna nagyon szép név! És hát az András is:))) Nálunk ugyanez lesz a kikötés a Bandival kapcsolatban!

A 3D UH-ra ma jelentkeztünk be, kb. 3-4 héttel előtte kell, mielőtt menni akarsz (sokan vannak). A 6000 Ft-ban benne van kb. 10 percnyi felvétel. Fényképért külön kell fizetni (600 Ft/db).

Csatlakozom Napórához: Estee, te is irj magadról!

Szia Cic!
Magzatviz vizsgálatot csak indokolt esetben csinálnak, mert 5 ezrelék a vetélési kockázata, a magzatnak pedig biztos, hogy stresszet okoz. UH-n lehet látni, ahogy elmenekül a méh másik "sarkába".
Az indokok lehetnek: 35 év feletti kor, vagy a 16. héten elvégzett AFP eredményben és/vagy a 18. heti UH-n talált eltérés.
Ideális vizsgálati időpont: 16-18. hét között. Természetesen akinek az UH-n találnak valamit, annak később (de 21. hétig max.), mert kevés helyen csinálják, sokat kell az időpontra várni, és rengetegen vannak, akiknek csinálni kell. Budapesten pl. 3 helyen van (SOTE, HIETE, Schöpf-Mérei), de csak a SOTE-n tudják a 19. hét után elvégezni (találkoztam olyannal, akit a HIETE-ről átküldtek oda, mert már 20 hetes volt). Az anyagot 3 hétig tenyésztik, igy csak utána van eredmény. Baj esetén 24. hét után már nem lehet elvetetni, csak megszülni.

Ha valaki "csak úgy" akar bizonyosságot szerezni, hogy megnyugodjon, ez az új 4-markeres vérvizsgálat (40e Ft-ért) + az AFP + a 18. heti UH, ha mindegyik negativ, akkor állitólag 98%-os biztonsággal kizárja a genetikai betegségeket (Czeizel mondta pár hete a TV-ben).
Remélem, segitettem a "vitát" eldönteni.