etwg
2001.03.30
|
|
0 0
3282
|
Teljesen igaza van a rézgarasnak, mert nincs negativabb gyakorlat a modellvasutazásban, mint a nem müködö rendszer. Emlékszem egyszer egy TV felvételre, hetekig pucoltam mindent, javitottam amit kellett, minden remekül müködött addig, még fel nem állitották az elsö kamerát. Nem voltam képes a kamera elött egy folyamatos mozgást tetö alá hozni - már rendezö is morgott, hogy ö azt hitte, hogy ettöl jobban megy egy modellvasut - hát sajnos nem mindig. Ezután cseréltem ki majdnem minden rossz minöségü váltoállitot, sinkontaktust, sindarabot, sokkal jobbra (no meg ezután csak olyan mozdonyt vettem vagy csináltam amiben benne van a lendkerék). El tudom képzelni, hogy mennyire elkedvetlenithet valakit egy nem müködö terepasztal, rosszul müködö válto stb. (és lehet hogy elmegy a kedve egy életre a modellvasutazástol).
Ezért probálunk mi ketten, meg mások is egy kicsi igényességet (sokat ugysem lehet a pénz- és idöhiány miatt) bevinni a hobbyba, hogy a mi tapasztalatainkon tanuljatok, és ne a saját zsebetek kárára. Minden primitiv eljárás, megoldás késöbb legalább 5x annyiba fog kerülni mint ha mindjárt megveszel egy kondit, egy diodat, meg egy ellenállást (és megsporolsz legalább 5-10 váltoállito tekercset).
|
Előzmény: rezgaras (3279)
|
|