Bizony, az autózás mint olyan, ELEVE környezetromboló dolog! A belsőégésű motor, a nagy sebességű, zajú mozgó tárgy, a hozzá szükséges utak mindenhol szétcseszik a természetet.
Nos, amikor a családom ebédjéért kell megdolgoznom, és ehhez autóval tudok eljutni, akkor én is túlteszem magam a károkon, és autózok. De nem hajtok be az erdőbe a földútra, ha aszfaltút is van. A fák közti aszfaltúton nem száguldok olyan gyorsan, hogy ha kifut elém egy mókus, ne tudjak lefékezni vagy kikerülni.
Mi a helyzet azokkal, akik szórakozásból autóznak?
Szórakozásból autóznak az erdőben?
Szórakozásból autóznak az erdőben az engedélyt nem betartva, és még tiltakoznak is, amikor rájuk mer szólni valaki, hogy vegyenek vissza magukból?
Ezeket a fiatalurakat én önzőnek és rövidlátónak tartom. Előbb-utóbb rájönnek majd ők is, hogy az autón kívül is rengeteg klassz dolog van az életben és ezek közül egy csomót éppen az autózással tettek tönkre.
Kívánom, hogy komolyodjanak meg mielőbb, és legyen elég hosszú életük jóvátenni fiatalkori hibáikat.
Bevallom, 19 évesen én is bemotoroztam az erdőbe, és nagyon élveztem a dolgot, mert nem fogtam fel, hogy rosszat teszek. Ma már látom a másik felét is a dolognak.
A terepjárós rajongó, ha majd kiköltözik a belvárosból a kertes házba és a házától nem messze elkezdenek szórakozni a LandCruiser Fanok, örülni fog? A csudát! Esze nélkül néz majd utána, védi-e őt valami szabály a zaklatás ellen. Amikor a kislányával bemegy majd sétálni az ösvényre a madárcsicsergés és virágillat közé, és egyszer csak duhogva érkezik Robi, Bence, és Zotya a Micsubicsivel, vidám mosollyal integet majd a kedves rajongóknak? Valószínűleg inkább a megrémült gyermeke láttán felmegy az agyvize a plafonig.
Tehát igen, tiltakozni kell az emberi butaság ellen, a természetrombolás ellen, az önző emberek ellen. A törvényeket, a szabályokat be kell tartani és tartatni.
Bocs, hogy hosszú voltam.