kriszi Creative Commons License 2001.03.28 0 0 483
Ráadásul nekem a magyarázat sántított. Azért lett a kislány Ünige, mert az régi szép magyar név.
Eredete: Makai Sándor egyik IV. Béláról szóló könyvében a kun király nem is tudom milyen származású (valamilyen különleges, elő kéne venmnia könyvet)menyét hívták így. (Aki a keresztségben az Ilona nevet kapta.) Mi ebben az ősmagyar, ezt nem értem. Bár nem nagyon szoktam beleszólni mások névválasztásába, itt még az engedélyezésnél is segítettem nekik, de akkor is.

Amúgy minden név ki tud váltani ellenérzéket. Nekem a fiaim: Kristóf Márton és Bálint Dániel. Én úgy gondoltam, mindegyik több évszázada használt, magyarnak tekinthető nevek. Ennek ellenére még a közeli család egy része is lázadozott, micsoda ronda nevek.
Unokahúgom meg Vivien lett, húgom szerint ez is magyar név (én ellenvéleményen voltam). Bezzeg az általunk választott Borbála az parasztos szerinte. A Dorottya meg csak Dórának szép (szintén szerinte). (Ezek voltak lánynévből a favoritok, na majd a 3.-nál. Mert annak már lánynak kell lennie, nincs több fiúnév a naptárban :-))

Előzmény: Thor (479)