No, elhatároztam, hogy belekezdek és végigmondom, amit gondolok, lehet, hogy egy kicsit hosszú lesz.Ja, és nincs hosszú i a billentyűzeten, emiatt ne szivasson senki, ha megkérhetném..Szóval:
14 vagyok, kicsit pimaszabb és nagyszájúbb a kelleténél. Néha iszom, néha cigizem, többet káromkodok a kelleténél, többet mint egy lánynak szabadna. Mindenki szörnyülködik, hogy mennyire borzalmas a ˝mai fiatalság˝ , de azért bele kéne gondolni abba is, hogy mindig ez volt. A szüleim sokat meséltek a fiatalkorukról, nekik is ugyanigy voltak problémáik az idősebb korosztállyal. Csak akkor nem a drog , meg az alkohol volt a téma, hanem a miniszoknya, a trapéz farmer és a hosszú haj. 25 év múlva valószinűleg én is veszekedni fogok a lányommal bzw. fiammal,bár mostmég fogalmam sincs min. Konfliktusok mindig voltak és lesznek a különböző generációk között, dehát változik a világ, mit lehet tenni. Én megértek minden aggódó, szörnyülködő felnőttet, de azért nem árt néha visszanézni a saját fiatalkorotokba, biztos ti sem szerettétek, ha az ősök minden számotokra apróságnak tűnő dolog miatt szivattak titeket.
Na és a helyesirási probléma ugyebár. Én részemről nem veszem magamra az ilyen célú megjegyzéseket, mert megtanultam helyesen irni és fogalmazni. Mindez csak mázli, mert a szüleim nagyon odafigyeltek rám kiskoromban, és viszonylag jó magyar tanárokat fogtam ki az elmúlt 7 évben. Nálunk az iskolában sincs ilyen jellegű probléma, miután egy olyan gimnáziumba járok, ahova csak igen nehéz felvételi után lehet bejutni. Még általánosban volt pár osztálytársam, akiknek nehézségei voltak a helyesirással, mára nem tudom mi lett velük. Az egyetlen megoldás az lenne, ha még a legszakadtam falusi iskolában is időben elkezdenének foglalkozni az ilyen bajokkal. De senki ne merje egy gyereknek a szemére vetni, hogy rossz a helyesirása, amig meg nem győződik arról , hogy arról nem a szülő vagy az iskola tehet. Persze , hogy van pár agyament állat, aki szándékosan , vagy szimplán figyelmetlenségből ir és fogalmaz szarul.
Na röviden ennyi lenne a véleményem, további szép napot mindenkinek:
Kati