djt-122 Creative Commons License 2001.03.25 0 0 3192
Mivel ugy gondoltam hogy kicsit drágák a roco elektromos váltói elhatároztam tanulmányozás után hogy a kézi váltot fogom átalakitani elektromossá mivel csak a tekercs hiányzik belöle. Elkészitettem müködik is a prototipus csak egy két baj van vele. :
1. Marhára melegszik a tekercs igy elöbb utobb a csévetestnek használt szivószál :) kilágyul ill. deformálodik.
2. Valahogy nem olyan erös a mágnesesség mint az eredetin
Kérdésem a következö : Mivel nem vagyok elektromos igazábol milyen anyagot lehetne csévetestnek használni? pl. lehet fémet ? rézcsövet? vagy csak müanyag jo?
A másik : a tekercs menetszáma számit valamit hogy menyire lesz erös a mágnesesség? gondolok itt arra hogy ha nagyobb menetszámot tekerek a csévére akkor határozotabban átviszi a váltoállito müvet a mag?

Végül még egy kérdés:
A Gützold M62 /BR 120/ esével kapcsolatban azt akarom megkérdezni hogy mivel a 3 tengelyböl csak 2 hajtott a 3. tengelyre rászorulo áramszedö lemez miatt nem forog a kerék . Ha hajlitok a lemezen akkor forogna csakhogy akkor meg az áramszedés lesz bizonytalan . Más M62 /BR 120/ eseken is igy van? Ez a hiba csak azota jelentkezik amiota Roco sineket használok!