malmos Creative Commons License 2001.03.24 0 0 49
Tisztelt hozzászólók, pro és kontra! Magyarországon az elhullott állatok kisebb hányada még meglévő dögkutakba kerül, de az elhullott állatok nagyobb hányadát a fehérje feldolgozó vállalatok intézményesen szállítják bejelentés alapján a legközelebbi telepre. A hozzászólásokban is utalás történt a 120-130 °C-on autoklávokban főzött állati tetemekről, de amikor az autoklávokból kikerül a döghús, akkor a hűtőkön, daraboló, szállító és osztályozó gépeken azonnal visszafertőződik. Ennyire szegények lennénk, hogy az elhullott állatok megfőzött és lisztté felaprított, húslisztnek nevezett, termékét visszakeverjük az állati takarmányba, cirkuláltatva minden ismert és ismeretlen fertőzést? Takarmánykeverőinkben mindenütt folyik a húsliszt takarmányokba való bekeverése, nem kis mennyiségben. (folyt.)