NoHAB
Köszönöm a vasutak szerinti darabszám felsorolást. Egyezik a társaságoktól összegyűjtöttel, ill. kapottal(most kajtatom a gyári számokat).
Megvallom, szubjektívitás miatt a norvég Nohab sort figyeltem, kultura szeretet, tisztelet és a gyönyörű ország miatt. Hat évet ui. a skandinávoknál húztam le. A svéd gépeket nekem sem sikerült pontosan tisztáznom. Pl.: 1992 április Karlskrona pu. gömbölyű orrú Nh SJ logoval. Sajna a pályaszámra nem emlékszem, nem írtam fel. Aznap - mert ott így megy "csak" Trellebori(így finnül) éa Stockholm közötti 710 km-t kellett időre megtennem, komptól-kompig.
Gyakran volt náluk mástól gép, úgy mint nálunk most a horvátok, azzal a különbséggel, hogy nem egyszer csak egy-egy hétre. Tény, hogy idönként a vasutasok sem tudták, hol a gépük. Mire kiderült, nem ott volt. Nem lehet 1200-0700 km hosszú hurkányi országokat végigrohangászni egy fotóért, mint nálunk Bp-Tapolca között.
AZ SJ-nél igéretet kaptam egy pontos nyilvántartásra, de még nem jött, ha lesz közreadom.
A futó figura (elnézést, nem sífutó, hanem gyorskorcsojázó a Med NSB til OL,94 jelszó előtt) nélküli gép pályaszámát nem tudom, mert a a 3 625, a kölcsön NSB, meg a ? ???. hármas fogatban az utolsó akkor is pötty ha 40x28 cm a nagyítás.A mai fototechnika felbontása egy nagy sz((((((. Ez nem Fialovits üveglemeze
Azt, hogy hülyeséget írsz mi több hazudsz - ahogy a ki sem lőtt golyóra puffantasz - még érintőlegesen és áttételesen sem írta senki! Ha úgy érzed, az érzéki csalódás, dolgozd fel magad, nem tartozik a nyílvánosságra. Aki szereti a vasutat NEM KERESI a civódást, nem kreál
akkumulál feszültséget. Van úgy is több mint elég.
És ne vegye senki rossz néven, nem kívánok érzelmeket sérteni, de a Nohabon (négyszázegynehány, nem tudom pontosan a svédek miatt) kívül csak EU vasútjain több tízezer gép fut, és Uram bocsá őket is illik mozdony számba venni, nem csak a kedvenceket!
üdv: a fényképnézegető( kösz valóban tetszett!)