Sziasztok
Egy kicsit hosszú leszek, de talán így elejét vehetjük néhány gyakoriságról szóló vitának.
Kedves Yoo
Annyira ragaszkodtál ahhoz, hogy a Patrícia gyakori és felkapott név, hogy vettem a fáradságot és utánanéztem (pontosabban a párom talált rá a neten a népességnyilvántartó füzetekre). Az eredmény:
1997-ben leggyakrabban adott nevek
Alexandra, Vivien, Viktória, Dóra, Fanni, Nikolett, Anna, Barbara, Klaudia, Eszter, Réka, Zsófia, Petra, Krisztina, Kitti, Adrienn, Evelin, Laura, Rebeka, Enikő,
Patrícia a 34. a sorban, pedig a rövid i-s (Patricia) változatot is hozzáadtam. A többi névnél nem csináltam ilyen összevonást: Dzsennifer, Jennifer, Jenifer és társai)
Dávid, Dániel, Bence, Tamás, Márk, Ádám, Péter, Zoltán, Máté, László, Krisztián, Attila, Balázs, Gábor, Richárd, István, Zsolt, Gergő, Norbert, Roland
1999
Alexandra, Vivien, Fanni, Petra, Viktória, Dóra, Anna, Eszter, Nikolett, Réka, Zsófia, Klaudia, Barbara, Boglárka, Laura, Kitti, Bianka, Krisztina, Dorina, Adrienn
Dávid, Dániel, Bence, Tamás, Máté, Ádám, Péter, Márk, Balázs, László, Zoltán, Krisztián, Gábor, Patrik, Attila, Gergő, Martin, Zsolt, Richárd, István
A Patrícia-Patricia 1999-ben 45. a sorban. 314 kislány kapta ezt a nevet, ebből egy az én lányom. Azért kicsi a valószínűsége, hogy a maradék 313 közül egy is az osztálytársa lesz. Mi a hosszú ísek közé tartozunk. Az anyakönyvvezetőkről külön topikot lehetne nyitni, némelyik olyan hülye. Gondolom a rövid isek nekik köszönhetik a nevüket. Igaz én is egy anyakönyvvezetőnek köszönhetően lettem Anna. Szüleim Annamáriát szerettek volna, de az anyakönyvvezető azt mondta, hogy: Nem elég, hogy német vezetékneve van a gyereknek, a keresztneve is német?! És külön írta. Így lettem huszonkilenc évig Anna Mária. Aztán megszabadultam a Máriától. Így tök hülyén hangzik a nevem, mert a vezetéknevem egyszótagú.
Teljesen egyetértek azokkal, akik azt mondják, hogy egyedi neve legyen a gyereknek (még családon belül is). Nekem tetszett az Egon név (olvastam az Egon naplóját), de mivel a párom testvére Egon, ez szóba se került.
Üdv: Lencsi