Próbálok rövid lenni... :)
Azokat írom le, amiket a mi iskolánkban tapasztalok nap mint nap. Érdemes kapaszkodni, néha még én is meglepődtem, pedig aránylag közel állok a nevezett korosztályhoz (én lassan 19, idén lesz érettségi :))...
Nem túl durva, inkább pofátlanság: nap közben is dohányoznak az iskola padlásán, ahol mellesleg két darab gázkazán található. Szóltam az igazgatónak, nem tudott mit tenni (eddig).
Még mindig dohányzás: a szünetben rágyújtanak az iskola udvarán, ez felveti egyébként az ügyeletes tanár felelősségét is...
Nagyon durva (szerintem): van egy apró kis tanterem az iskola padlásán (igen, ahol cigarettázni szoktak), ahol az alábbi "dolgot" művelte két 14-16 éves fiatal: a lány és a fiú "munkához látott", amit azért egy iskolában én nem csinálnék (biztos begyöpösödött agyú vagyok, nagyon régimódi), aztán benyitott egy másik fiú - folytatták hármasban, 14-16 évesen... Padlót fogtam, mikor ezt hallgattam, és nehezen tudom elképzelni, hogy ez igaz, de sajnos az. Ilyenek a mai fiatalok (persze nem szerencsés általánosítani!), és ők fogják a mi nyugdíjunkat megkeresni (elvileg)... Félek :)