Vgyuri Creative Commons License 2001.03.23 0 0 678
Nivaskarcsi:

Ha nincs penzed egy 30 000 forintos notebookra es egy 20 000 forintos programra, haverkodj a katonakkal. Az MH TEHI-nek van egy uj VGS84 koordinatarendszeru papairterkepe, ugy hivjak, hogy JOG. Van egy repulo es egy foldhozragadt valtozat. A baj csak az, hogy ezt nem lehet kapni, csak honvedsegi hasznalatra szanjak. De ha ugyes vagy, lop neked valaki egyet.

BadGe:

A programot ott hagytam a vasaron SUI-nal, ha akarod, meg tudod nezni, a Shortcut to Start ikonra indul, de kell hozza a hardverkulcs is.
SUI valamelyest tudja kezelni, vegso esetben hivjatok fel a (20) 371-2472 telefonon. Ott van a kezelesi utasitas is PDF-ben. De ha nem tudod nagyon nezni, akkor klikkelj a menubol a Ctrl-F2-re, valahogy mielobb nyomd meg az S-t, vagy a terkep ala klikkelve a "szolg." kocka utan a megnyilo "Lassu" kockara klikkelve is lelassithatod a szimulaciot.

Ezutan a terkep ala klikkelve a #G, a #N mezokre klikkelve foldrajzi es autoterkepek, az 1, 2 és 3 kockák segitségével azon belul leptek szerint valaszthatsz.

Ha megnezed Vonyarcvashegynel, hogy hogyan talalsz el az orszagutrol a hajokikotobe ott, aztan a te vektoros rendszereiden, akkor majd meglatod, hogy mirol beszelek.

Megneztem mindket vektoros rendszert, es tovabbra is azon aggodom, hogy nincs olcso kismeretu notebook a piacon, viszont vannak erdeklodok, akiknek eleg azt mondani, hogy a vektoros rendszerek a menok, a bitmapest el kell felejteni, es azok mindjart nem a kituzott feladatot akarjak megoldani, hanem korszeruek akarnak lenni.

Amugy a vektoros rendszeretek tenyleg jo, elsosorban a Garmin kripli Kelet-Europa terkepehez viszonyitva. Viszont a felhotlen navigalashoz keves, az esetek igen nagy reszeben.
Az orszaguton es a nagyvarosban senki nem teved el (olyan nagyon), a kis falvakban viszont igen.
Ezzel kapcsolatban adtam SUI-nak par otletet.

Egyebkent nem ijedtem meg, SUI a tanum, hogy 11-tol 5-ig ott voltam.