"Értem a problémát, találkoztam is vele, de ha a monitoron megjelenő szöveget is szétzilálja, akkor a nyomtatott szöveg sem lesz helyes (mármint az eredetihez képest). "
Igen, mert a monitoron azt jelenítené meg, ami a nyomtatásban megjelenik :-). Mi lehet eredetinek tekinteni?
"A véleményem másik része, miszerint a Word célközönsége teljesen más, mint a (profi) kiadványszerkesztőké még most is áll. "
Igen, de ezt én sem, meg szerintem micu-ék sem vitatják. Amit a 300 oldalas doksiról írt tényleg kicsi a valószínűsége, mert akkor tördeli át a 2 beszúrt sor hatására, ha az átlép valamilyen határt, például oldalhatárt. Egyébként, ha az illető 300 oldalas word doksikról ír, akkor annak nagy a valószínűsége, hogy életében nem olvasta el a word dokumentációját, mert az MS a nagy doksiknak speciális a kezelését ajánlja (ha mégis arra vetemedik valaki, hogy könyvet ír benne), mégpedig úgy, hogy csinálsz egy masterdokumentumot, amibe külön sectiononkét, "includálod" vezérlőjelekkel egy egyes kisebb doc fájlokat (pl. fejezeteket).
Az, hogy doksielolvasás nélkül is milyen jól el tud jutni bárki 300 oldalig, az meg azt mutatja, hogy milyen jól kezelhető a Word.