Kriza
2001.03.22
|
|
0 0
384
|
Jó estét Mindenkinek,
De beindult itt a névválasztás!
Mindy: nem Meinzl, az már tényleg túlzás lenne, csak Meizl a vezetéknév! Az Andrást azért vetettük el, mert ha kimondod a Meizl András-t akkor valahogy úgy hangzik hirtelen, hogy Mej Zandrás. Azért kerestünk J betűs nevet, mert a párom József és Meizl József-et már úgy megszoktuk és gondoltuk, egy másik J betűs is hasonló ismerősen hangzana, meg a J lágyítja a „zl” keménységét. Aztán lehet, hogy másnak ez másként hangzik, csak nekünk voltak ilyen érzéseink. De a Jakab névvel teljesen elégedettek vagyunk, folyton „összeveszünk”, ki találta, annyira találó lett. A gyerek szabályosan hozzánőtt a nevéhez, elég ritka is, mégse idegen hangzású. Az András meg megmaradt 2. névnek, mert az is nagyon tetszik. De nem akarom a 2. babának is ezt adni! Van ismerősöm, ahol a lányok Krisztina Mónika ill. Mónika névre hallgatnak, hát nem túl fantáziadús szülők!
Mellesleg a Kéri Krisztina is szép! Nem azért, mert én is Krisztina vagyok… Amúgy nekem még nagyon tetszik az Izabel is, ha valakit érdekel esetleg. De ugye a Meizl Izabel (Mejzi Zabel) se túl jó hangzású…
Kriza
|
|