borzimorzi Creative Commons License 2001.03.22 0 0 141
Kedves Topiclakók!
Csak a fűszernövényeknél olvastalak Benneteket eddig, ott nagyon tetszettetek. Elnézéseteket kérem, amiért nem olvastam végig ezt az egész topicot, de egész meg vagyok zavarodva. Ha volt már a probléma, kérlek, utasítsatok csak helyre! A gyönyörű szobanövénykéim, a cserépbe ültetett hagymáskáim és még a fűszernövényeim körül is valami apró muslincaféle kezd repdesni a lakásban. A fene se érti, de még nyíllevélen és a futókám cserepén is fogtam ilyen dögöt, pedig azok igazán ellenállóak. Icipici gyerekborostyánjaim is vannak vegyesen, nagyon féltem őket.
Lehet, hogy nem elég félévente megpermeteznem az egész népséget Biosect-tel? Az elvben jó a póklárvák, az atkák és az üvegházi molytetűk ellen is. Két hete lemostam mindet, kaptak permetet is, és mégis :(
Állítólag a tripszek megdöglenek a nikotintól, ezért némi ősöreg Fecske cigarettából szerzett dohányt kaptak a cserepes zöldek mind, tövenként pár csipetet. Reméltem, a nikotintól megkeseredik a kártevők szája íze és eltakarodnak a növényeimtől. De nem... Mit csináljak? Vegyek valami más permetet? Mit?
Segítségeteket előre is hálásan köszönöm.
borzimorz