szenyor Lopez Creative Commons License 2001.03.21 0 0 123
Dear magnetic,

"Érdekesség képpen vetném fel, azt az érdekes jelenséget, hogy bár a felhasználók többsége hallott a LINUX-ról, gépvásárláskor mégis a Windows Op. rendszert választják. Ez akkor is igy van, ha nincs pénzük. Inkább vállálják a kockázatot, mint a "más" op. rendszert. Minden szakmai érv és ellenérv dacára ez a gyakorlat.
MIÉRT VAN EZ IGY ? "
Az, hogy hallott a Linuxról, még nem ugyanaz, mintha tudná is használni. Pontosan milyen kockázatot vállalnak azok akik a Windowst választják?
Arra gondolsz, hogy kb.45 perc alatt feltelepíthető, minden hardverhez találnak drivereket, kb. 20 perc alatt mindent személyre szabva beállítanak?
Aki ismeri a Linuxot, az kérje azzal, de aki nem ért a számítógéphez, az kerülje el szerintem.
És hiába szuper a Staroffice, ha mindenfelé MS Office-t oktatnak. Aki részt vett egy pl.ECDL tanfolyamon (vicc egyébként), az véletlenül sem fog az új gépéhez Linuxot venni.
A Windows köré épülő alkalmazások, játékok száma pedig egyértelműen afelé billenti a mérleg nyelvét.
Én nem vagyok Linux ellenes, csak azt nem értem, hogy miért ragaszkodnak görcsösen némely emberek a Linuxhoz, ha egyszerűen nem alkalmas mindenre.
A Windows sem. De az átlagember által használt alkalmazások nagy része inkább Windowson fut.

Lopez

Előzmény: magnetic (117)