No végre...ez is egy hosszú nap...
405 GRX
Hogy miért metálfekete? Olyan színűt akartam, amely nem mindennapi. A fehér nekem nagyon bejött (kicsi taxi ráhatás), de a párom azt mondta, hogy az bizony cégautó. Hát mit tehet az ember, enged a nőknek. Feketében nagyon sportos a gép és ebben a belső bézskárpit gyönyörű. Igaz, hogy gyorsan koszolódik, de majd simogatom jó sokat, hogy tiszta legyen :))).
Valóban a klisé hiba lenne, de diplomatikusan úgy hangzik, hogy figyelembevéve a statisztikai hibahatárt és az előfordulások számát, arányaiban több a pofátlan 205 GTI...:))), mint az átlag pözsósok között.
Viszont azt továbbra is fenntartom, mivel a 206 elég divatautó lett, főleg a fiatalok körében, kezd felhigulni az oroszlános társadalom, de azért még mindig rendben van az átlaghoz képest.
306 RG hmmmm, no az egy csoda. Egyrészt az első saját autó, másrészt meg úgy érzi benne az ember, hogy különleges, mivel összesen 80 db-ot importáltak belőle. Szövet/bőr ülések, napfénytető, egyedi zöld fényezés és szőnyegek stb. Valóban a motorja kicsit régimódi (88LE), de egyébként elég a dinamikus autózáshoz (pálya 150-es utazósebesség). Viszont kipróbált motor, no gond és alacsony fogyasztás, átlag 7.5 liter. Nyáron egy horvát túra alkalmával fullra tömött csomagtartóval mintegy 6.2 literre jött ki az átlagfogyi 2.200 kilóméteren!!! Pedig azért toltam neki...:)))
Noha 1.6-os 406-ost nem vezettem, de nagyobb tömeghez valóban gyengécskének bizonyulna a 88LE, mi több le is vették a palettáról az 1.6-ost, ami talán már bizonyítja is ezt a megérzést.
Viszont ellentmondásos adatok vannak az 1.8-as teljesítményéről: a prospektus azt mondja, hogy 117LE, az árlista meg 113LE-t közöl. Nem mintha nem lenne mindegy, de melyik lehet az igaz (én a 117LE felé hajlanék). Van valamilyen tapasztalatod a 406-sal?
Mióta hajtod a 405-st?
Van valamiféle Pözsó klub, vagy ez elhalt ötlet?
Azon gondolkodtam, hogy lehet egyedivé tenni majd a gépet, mind kívűlről, mind belülről. Itt persze nem kemény optikai tuningra gondoltam, hanem valami szelídre. Ötlet, már megvalósított dolgok??? Mindenre nyitott vagyok!
Oroszlános estét!
sabian