angio Creative Commons License 2001.03.18 0 0 98
Kedves Silan!
Kérésednek megfelelően utánanézek az ügynek!
Igazad van abban, hogy a biologiai rendszerekben soha sincs 100%, de amit ma biztonsággal tudunk és tapasztalunk orvosilag, annak jó része legalább 98-99%-os biztonsággal állítható, illetve kimenetele valószínűsíthető.
Visszatérve a konkrét esetre: az időpontok és idő függvényében a porckorong sérv általi ideggyöki nyomás irreverzibilis idegkárosodást okozott. Ez azt jelenti, hogy néhány idegszál még nem komprimálódott, és némi funkció maradt (ezért volt még némi mozgásra lehetőség), de az idegszálak többsége véglegesen tönkrement, gyakorlatilag elpusztult. Néha az idegszálak pusztulása (irreverzibilis módon), már egy-két nap alatt is bekövetkezhet (ezért kell a gyors decompressziós műtét), nemhogy évek alatt!
Na most, ha azt mondanád, hogy a beteget elkezdték kúrálni, az idegeket elektromosan bizgerálni és buzdítani, hogy némi életet csiholjanak belé és más terápiás módszerhez folyamodtak, akkor lenne (lett volna) az az 1-2% esély arra, hogy az állapot JAVULJON SZÉP LASSAN!
De! mivel az állapotjavulás hirtelen történt és lényegében komplett volt, ez orvosilag semmilyen módon racionálisan nem magyarázható.
Már most én a gyógyulás napján nem voltam ott, tehát azt a részét nem tudom leellenőrizni, hogy mennyire hirtelen történt. De mi okom lenne, hogy ne higgyem el? Neked van okod rá? Persze annak az esélye, hogy az illető hazudott, néhány százalékban megvan. De akkor mi a biztos? (persze tudom, az hogy a tehénszar a lapjára esik. Bocs.)
Üdv:
Angio
Előzmény: Silan (87)