Mumu Creative Commons License 2001.03.17 0 0 2848
Tiborkam,persze hogy egesz USA-ban vannakl irrek csak azt nem tudtam hogy nincsenek.e bnagyobb koncentracioban egyes videkeken..
A Roma mult mar ket evszazada teljesen ismert.Persze hogy Indiaban,tudomasom szerint Kandelahar tartomanybol (lehet hogy nem jol irtam le a nevet ) valok.Nem egy torzs hanem harom,a nyelvuk az idok soran valtozott es a helyi nyelvekkel gazdagodott /szegenyedett.Nem tudni azzonban milyen okbol indult el a harom torzs a vilagba ,Egyiptomon keresztul jottek azzok akik Europaba kerultek.Egyes orszagokba jobban ( Spanyolorszag)masokba rosszabbul aszimilalodtak.
Magyarorszagon de Romaniaban is komoly gondot okoz a tarsadalom istapolo gyermekpolitika , a legtobb cigany munkanelkulikent a gyermeksegelyekbol el igy az ugy is gyermek szereto nep meg tobb gyermeket szul a vilagra.Ez meg nem lenne baj,hiszen egy tehetseges neprol lenne szo ha integralasuk sikerult volna vagy sikerulne.Ebben a kapitalizmusban es foleg ebben a postindustrialis szakaszaban a tarsadalom nem tud nekik valodi munkahelyeket biztositani mert alulkepzettek es az alulkepzes pedig a nyomor kovetkezmenye.Ordogi kor.Szerintem csak egy sajat intelektualitas kialakulasa tudna a nep neveleset es muvelodeset ezzel a termelesben beilleszteset megoldani..Nagy szukseg lenne ra ,mert a fiatal agresziv elsogeneracios intelektuelbe sok tartalek van...
Előzmény: Tibor Arato (2847)