Feanor Creative Commons License 2001.03.17 0 0 170
Kedves Cipo3!

1. A "szvsz" annyit tesz, hogy "szerény véleményem szerint". (Nekem is hetekbe tellett, amíg megtudtam. :-))

2.) A homoszexualitást objektíve egy emberi adottságnak érzem, mint a bőr-vagy szemszínt, a vércsoportot, az intelligenciát vagy a kézpreferenciát (jobb vagy bal). Egy hajlamnak, amitől az ember (eredendően) se nem jobb, se nem rosszabb. Úgy gondolom, hogy az ember fő célja, hogy a földön megjelenítője legyen az Atya, a Fiú és a Szentlélek szeretetközösségének. A szerelem e szeretet megjelenésének egy nagyon intenzív, el nem vethető lehetősége. A szerelem nem "egy férfi és egy nő", hanem "egy személy és egy másik személy" között alakul ki. És ha kialakul, az Isten ajándéka, és benne a Teremtő Isten dicsőül meg. S mivel hiszek abban, hogy az ember test és lélek szétválaszthatatlan egysége, ezért hiszek abban, hogy két egymást szerető ember szerelme Isten akarata szerint nyer kifejeződést a testi egyesülésben is.

3.) Vallom, hogy létezik olyan cselekvés vagy állapot, amely kimeríti a "tisztátalanság" fogalmát. Eszerint tisztátalan minden olyan cselekedet, amely eredendően elválaszt Istentől. Ezért tisztátalan cselekedet a lopás, a korrupció, az ítélkezés, a megszólás - és mellesleg bizonyos szexuális megnyilvánulások is. De ördögi csúsztatásnak tartom, amikor a tisztátalanság fogalmát be akarják határolni szexuális térre. A tisztaság az Istennel való egyesültség állapota, tehát áthatja az egész életet. Ezért a tisztátalanság is áthathatja, szexualitástól függetlenül. Az az ember, akinek szexuális orientációja saját nemének képviselőire ikrányul, ugyanúgy élhet tiszta vagy tisztátalan életet, mint az, akinek érdeklődése a másik nem képviselőire irányul. Röviden és némileg vulgárisan: a tisztaságát a szívében hordja az ember, nem a lába között - így gondolom én, annak alapján, ahogy Jézust megismertem.

Üdv:

Feanor

Előzmény: Cipó (169)