Sihaya, gratulálok az urasághoz, és ahhoz külön is, hogy ilyen szép klasszikus nevet választottatok...
A többieknek is gratulálok, hogy ilyen szépen veszik az akadályokat és ilyen jól vigyáznak magukra! Csak igy tovább, meglesz a gyümölcse.
Ami a babák UH szerinti korát illeti, az enyémek is mindig cca. 1-2 héttel nagyobbnak mutatkoztak az átlagértékeknél. Ami igazán mérvadó, az a combcsont hosszúsága, figyeljétek meg, hogy ha a fejméret, mellkasméret stb. előre is szaladhat, a combcsont majdnem mindig szinte napra pontosan a tényleges kort mutatja. Olyat még nem hallottam, hogy ilyesmi miatt valaki előbb szülne. Ne felejtsük el, hogy magzat és magzat közt is már vannak olyan eltérések, mint a csecsemők, majd a gyerekek között: egyik lassabban nő, másik gyorsabban, egyiknek nagyobb a feje, másiknak kisebb,egyik pocakos, másik soványka... és igy tovább.
Az én gyönyörűségeim nagyszerűen vannak: holnap lesznek 11 hetesek. Tegnap mérte őket az orvos, Csencsike öt és fél kiló, Emike öt kiló tiz deka (ő született nagyobb súllyal :-O ). Aki még nem járatos a babasúlyokban: mindkettő szupernek számit, Csencsike kissé még dundi is:-)))))). Combocskája három nagy hurka, alig lehet kipucolni a ráncokat... Egy két hete elkezdtek mosolyogni, alig volt csodálatosabb érzésünk, mint amikor előszőr ránknevettek. Nemsokára Ti is megtudjátok!!!
Nagyon büszke vagyok, hogy csak szoptatom őket, olyannyira, hogy még a teát sem fogadják el. Ez szerencse is, de azért azt hiszem, strapálom is magam az ügy érdekében eleget, éjjel is folyamatosan szoptatok (alvás nuku), sokat eszem, iszom.
Gyömbérhez és Piglethez én is csatlakoznék az ágyneműt illetően. Az enyémek a következőképpen alszanak: gumis pamutlepedő, ha háton vannak, textilpelenka a fejük alatt, bukás esetére. Hason ezt kiveszem, nehogy begyűrjék a szájukba és ne kapjanak levegőt. Takaró: egyet varrtam, ennek az egyik fele flanel, másik fele puha frottir, ez van közvetlenül rajtuk, erre jön egy vékony polás takaró, majd egy kis hagyományos anyagú pléd.
Susok! Én varrtam nekik kis együttest, overallt, hálózsákot, régebbi szabásmintáim vannak (Burda és egyebek). Flanelt a Váci út legelején )Kossuth mozi stb,) lehet gyönyörűeket kapni, olyan patchwork stilusban. Nem a legolcsóbb, de babaruhához annyira kevés kell, hogy igy is busásan megéri. Szép babaflanelek vannak a maradékboltban is: Katona József és valamilyen utca sarka, a Burdában hirdetik magukat mindig.