Érdeklödve olvastam a topicot, föleg az MS ill. Win "hivöket" (nem pejoratívnak szántam).
Én csak a Win alatt (mostanság leginkább Win98) tapasztaltam olyat, hogy egy program megnyitásakor a teljes rendszer újra bootolt. (legutóbb tegnap este Adaptec EasyCD Creator, tegnapelött Acrobat Reader nyitásakor) Most nem megyek bele, OS vagy alkalmazás hibája-e, de Linux alól nálam csak a root tud rebootolni.
Hasonlóképpen ha egy elrontott CD-t próbálok megnyitni (azaz a "söralátétként" újra felhasználhatókat), Linuxom egy hibaüzenetet ad, hogy a mount nem sikerült. Windózom csontig fagy.
Ilyen apróságok miatt FONTOS feladatra Win9x-et nem használnék. Az pedig nagyon új szöveg, hogy "Irodába Win2000, otthonra WinMe" A Win98-ra ilyet nem mondtak...
Biztonsági megfontolásokból szintén kerülöm az MS-t. Windows alatt sem használok Outlookot, inkább Eudorát és/vagy Lotus Notesot. Arra nem tud minden másodikos gimnazista script vírust írni.
El kell ugyanakkor ismerni, a driverek jobbak, mint a Linuxra, föleg, ha régi vagy nagyon új cuccos van.
Más
A MS valóban üzleti vállalkozás, az az elsödleges célja, hogy pénzt csináljon. Ez teljesen normális helyzet, erröl szól a kapitalizmus. Más kérdés, hogy sokaknak ez nem tetszik. Szerencsére van alternatíva is. Ezért nem szeretem az olyan nyavalygásokat, hogy "rá van kényszerítve" MS OS és termékek használatára.