micu Creative Commons License 2001.03.14 0 0 79
Jó. Akkor vonatkoztass el a Microsofttól. Képzelj el egy olyan világot ahol szinte minden elektronikus szerkezetet egy cég gyárt. Az élet minden területén vele találkozol. Az otthoni számítógéped, a portál amin keresztül a hírekről értesülsz, a palmptop amin a napi programodat tárolod, ha kórházba kerülsz akkor a betegnyilvántartási adataid, a bankszámlád, a boltokban ahol vásárolsz a számlát kiadó gép oprendszere és adatbáziskezelője, az otthon játékra használt konzolod. Minden. Ezek ráadásul zárt forráskódú rendszerek amibe nem tekinthet be földi halandó (bár ez az egyetem érdekes dolognak tűnik, én eddig nem hallottam, csodálkozom is hogy akkor az NT forráskódja hogy nincs még kinn a hálón). Plusz ezek hálón keresztül össze vannak kötve. Egy nyílt hálózaton keresztül amihez akárki hozzáférhet (a Nagy Testvér is). Ez azt jelenti, hogy az illető aki a szoftvert írta ha hagyott egy hátsó bejáratot a rendszeren akkor szinte a világ összes számítógépéhez hozzáférhet. Ha ez nem kiszolgáltatottság akkor nem tudom mi az. És ez nem csak egy emberé hanem az emberiség igen jelentős részéé.
Előzmény: Chainsaw Picasso (78)