Petrus2 Creative Commons License 2001.03.12 0 0 1306
Sziasztok!

Egy jó ideje nem szóltam már bele, de gondoltam, most megteszem.

Az én kedvemcem a DS9. A történet szerintem nagyon jó volt, de azért lett az, mert (csakúgy, mint a Babylon5-ben) összefüggő volt. A Voyager állandóan úton van, nem lehet folyamatossá tenni. De ezzel nem hiszem, hogy bárkinek is újat mondtam volna. Mint ahogy azzal sem, hogy a Trek elment az akció felé, és ezek miatt a filozófikusabbak szánt részeknek nincs idejük teljesen körbejárni a bennük felvetődött kérdést, csonkák maradnak. A TNG-re egyáltalán nem ez volt a jellemző, ott szinte csak a filozófiával foglalkozak, a DS9-ben főleg akcióval a és spirituális-misztikus dolgokkal. A Voyagerben megpróbálkoztak az utóbbival, de nagyon öncélúvá vált. Emellett még az egészet egybefogó kerettörténet is hiányzik. Szerintem a Voyagert nem lehet jobbra megcsinálni: a messzi távolban egyszem magában küzdő hajó történetéből az írók kihoznak mindent, ha úgy vesszük: maga az alapkoncepció rossz. Ezért nem ítélem haszontalan időtöltésnek azt az egy órát, amit az új Voyager részek megtekintésével töltök. De lehet, hogy igénytelen vagyok :)).

Lehet velem vitatkozni.

Petrus2

Előzmény: mrzool (1304)