micu Creative Commons License 2001.03.12 0 0 66
Vagy felvásárolom Európa összes benzinkútját, és holnaptól csak olyan benzint árusítok ami
csak Opel márkájú autókban működik, az összes többi gyártó által készített járművet tönkreteszi.
Ezután felvásárolom az összes autójavító műhelyt is, az alkatrészgyárakat, mindent.

"Ejnye már micu, szerited van olyan piaci szegmens, olyan vállalati MS szoftvertípus, amiből az IBM-nincs. ráadásul több platformra?"
Csakhogy az M$ nem csak vállalati szoftvereket gyárt, hanem a PDA oprendszerétől a konzolig mindent.
Plusz benne van néhány médiában is az USA-ban. Azaz a vállalati szoftverektől a közvélemény formálásáig, a játékoktól a hardverig
mindenben benne van a keze. Ráadásul az IBM-től eltérően ő ezeket a dolgokat ki is játssza a felhasználók ellen, pl az irodai csomag
fileformátum váltásával eléri hogy az oprendszeredt is lecseréld.

"Az MS helyében én sem fejlesztenék BSD-re vagy linuxra ingyen."
És MacOS-re ?

"Az irodákban - érts cégeknél - nem fut több linux mint solaris."
Szvsz x86-os solarisnál jóval több linux fut desktopként. Sőt szerintem globálisan is
jóval több linuxos desktop van mint solarisos.

"mottó: Ha van rajta sapka azért, ha nincs azért"
Na ne mondd, hogy ha az M$ szaványos dolgokat használt volna (pl Direct3D helyett OpenGL), saját gány rendszer
helyett egy unix klón megfelelő telepítő/konfiguráló rendszerrel, stb akkor ezért bárki is támadta volna őket ezért.

"Na ugye nem is kék halál. Ha a korábban leírt dolgok nem mennek akkor a BIOS-szal szokott baj lenni. Nekem is frissíteni kellet az enyémet, de más okból"
Én is frissítettem de nem sokat használt neki, pedig elég jó alaplap és a többi alkatrész is márkás (ASUS alaplap és videokártya, Sound Blaster 128 PCI hangkártya, Quantum winchester, stb).

"Ez sem igaz. A statisztikak szerint a Linux desktop valahol 1% korul van, a Mac meg valami 4% vagy ilyesmi. A negyedannyi az en szotaramban nincs "kozel"."
Ez attól is függ ki csinálja (és főleg ki rendeli ;-) a statisztikát. Lásd még magyar pártok támogatottsága.

"ami a mukodo e-commerce szervereket elemzi."
Nem csak e-commerce-ből áll a világ. Van ezen kívül kismillió kereső, fórum, újság, stb oldal is. Lásd ez az oldal is ami pl reklámokból él, vagy céges ottlap, stb. Az e-commerce csak egy terület, ami ugyan egy darabig kétségtelenül nőni fog, de arányaiban nem hiszem hogy túl sokat változna.

Előzmény: pancho (64)