Neutric Creative Commons License 2001.03.11 0 0 3
Erről jó lenne, hogyha valami szakértő nyilatkozna.

Egy biztos: Minden ilyen cég életében kiemelt fontossággal kezelik a különböző mutatókból álló statisztikákat. Pl. egy szolgáltatónál számlareklamáció/ügyfél darabszám, ISP-nél nem fogadott bejelentkezés/összes bejelentkezés. Ezekkel a Hírközlési Főfelügyelet felé el kell számolni, illetve meghatározott értékek vannak, amelyek alá nem mehetnek (a cég gondja, oldják meg), mert esetleg visszavonják az engedélyt. Hogyha bármilyen módon sikerül a behívás igényét kielégíteni, akkor az már javítja a statisztikákat, illetve minden egyes mutatóértéket minden szolgáltató igyekszik a legkedvezőbben alakítani ilyen-olyan eszközökkel.
Tehát ezzel nagyjából körvonalaztam az esetleges indokokat.
Technikai megvalósítás (100% elméleti, gőzöm nincs így van-e, vagy lehet-e ilyet művelni): Ezek ha jól tudom, többségi tulajdonos tekintetében külföldi cégek, amelyeknél el tudom képzelni, hogy a szolgáltatás technikai megvalósítását is külföldi eszközökkel végzik. Ezek komplex rendszerek, esetleg egyetlen rendszer, amely kezeli a technikai nyilvántartást, számlázást, ügyfélnyilvántartást. Egy ilyen komoly integritású rendszer természetesen nem lehet hibamentes, és előfordulhat, hogy a magyar környezetre történő átállás során maradtak olyan dolgok, amelyek "nem nekünk szóltak".
Tételezzük fel, hogy a rendszer egyik részének pont az a feladata, hogy a korábban említett "nem fogadott bejelentkezés/összes bejelentkezés" mutatót kezelje a lehető legoptimálisabban. Szerény ismereteim szerint ez úgy történhet, hogy a bejelentkezőt, ha a hozzá legközelebb eső fogadószerver túlterhelt, akkor átirányítja a következőre, előre beprogramozott úton. Esetleg ebbe az útvonal-leírásba kerülhetett hiba, hogy az egyik ilyen állomás egy külföldi szerver lett.
Mindez csak fikció, de nem tartom elképzelhetetlennek, ezért jó lenne, ha néhány szakértő is nyilatkozna a témában.
Félreértés ne essék, nem akarom ezeket a szolgáltatókat fikázni, egyszerűen szeretném kideríteni, hogy mi okozza ezt, mert kerekedne a szemem, hogyha az én számlámon lenne ilyen.

Egy másik lehetséges hibaforrás a számítógép beállítása. (Inkább ezt tartom valószínűnek, de akkor arra jöjjünk rá, hogy miként lehet így "összebarmolni" a tárcsázót!