Urby
2001.03.09
|
|
0 0
30
|
Magát a betegséget már régen leírták, lásd pl. kerge birka. Nyugat-európából már a 80-as években is érkeztek hírek, hogy "baj van a marhahússal". A nagy bumm, ami Nagy-Britanniában 95-96 táján történt (állítólag) összefüggésben van azzal, hogy a húsliszt előállításánál tecsnológi-váltás történt. Ezt a húslisztet állati takarmányként használják és az állatok emberi fogysztásra fel nem használt alkatrészeiból készítik. Nem vagyok büfé a húsliszt előállítás technológiájában, de valami olyasmi történt, hogy míg korábban a gyártás során zsírtalanítás okán magas hőmérsékleten kezelték a terméket, és ez a magas hőmérsékletű kezelés jórészt inaktiválta a priont, újabban a gazdaságosabb oldószeres zsírtalanítításra tértek át, amin a prion csak röhög. Én ennyit tudok.
Üdv
Urby |
|