Mumu
2001.03.09
|
|
0 0
2805
|
En csak a komunista Albaniaban jartam (mint osztrak bankar,Duressen akartunk turizmust finanszirozni (?!).Schweizbol indukt ket gep egy heten.Velem utazott 1986-ban (veletlen ) oda es vissza is poros ruhas,sok csomagos felesegevel Tom Lantos szenator.Ot nem lattam Tiranaba pedig a foutcan setaltam es akkoriban a miniszteriumokon kivul (na meg biztos az allamvedelmen kivul) nem jartak autok a varosban,csak az egy szalloban szallhatak meg mint en.
De nem errol van szo.
A repuloter,egy kifutopalyas volt,a palya a kis arvacskakkal diszitett foldszinrtes epulet ele alt ,mint egy taxi.
A csomagokat az albanok "vettek magukhoz".Minket bevezettek egy kisebb helyisegbe es kaveval kinaltak.Aztan hoztak a borondoket es egy uriember rossz olaszsagal megkerdezte kie.Azt aztan oda hivtak magukhoz es az e4gesz borondot gondosan szepen kiuritettek majd utana epen olyan rendesen vagy rendesebben osszehajtva vosszatettek.Nem kellett csak egy beutazasi papirt alairni ,mert a vizum miatt amit mindenki a kovetsegen meg ki toltott minden adat megvolt.Aztan jott egy samesz es betett a szamodra mar ott tartozkodo kocsiba es beszalitott a szallodaba ahol mar meg volt a szobad,nem kerdeztek semmit.Megkertek (legalabb is engem ) hogy uljek a szallodaba vagy setaljak a szalloda elotti szeles szep fakkal kornyekezett utcan ha keres az alban partner (neve nincs)majd ha kell uatnam jonnek.Masodik napon ,mert a becsi alban kovet is velem jott Tiranaba ,aztan jott a kovet mondani hogy nem tudja mikor de a szallodaba jonnek majd a bbeszelo partnereim.O majd megsurgeti,biztos hogy a masodik repuloig (egy het) meglesz.Ugy is volt.Visszafele majdnem elvesztettem a kapcvsolatot Klotenbe Becsel mert Lantos szenatort kesett.
Hat ez volt akkor az alban vamvizsgalat.nagyon kellemes egy nyugati kepvislonek es "csaladi " fogadtatas... |
Előzmény: schgy (2804)
|
|