Mámi! :-)))
Ez a motor duma jó volt.
Na, akkor hadd oszlassak el néhány félreértést, lehet, hogy tényleg nem fogalmaztam elég világosan (előfjordul velem néha, azt hiszem, mással is):
1. A "mininő" alatt nem azokat a rémes kis kifestett, koravén, 8 éves parkett-táncos kis szörnyetegeket értem (és nem is a Fridi-féle kis koravén okoskákat "Sándor, Te olyan intelligens vagy! Sándor, Te jó férfi vagy!" brrrr, annyira mesterkélt, hogy iszonyat).
Én a mininőt viccből értettem, nem volt ő abban a "rosszabbik" értelemben vett mininő, sem koravén, se semmi, egy álom-tünemény kiscsajszi volt, vagány, de még bébis stb.stb.
Mint ahogy ha azt mondtam volna, hogy helyes kis törpe, akkor sem 80-100 centiméteres torzszülöttre gondoltam volna, hanem viccből. Na mind1.
2. Nem rögeszmésen ragaszkodom és magyarázom a bizonyítványomat, csak azért írtam le egy-két dolgot, hogy értsétek, a legfontosabb az egészben, hogy nálam egy rendíthetetlen elhatározás a Szimonetta név. Az elhatározásom csak abból ered, hogy nem akarok olyan nevet a gyerekemnek, amilyen nevű csúnya vagy szerencsétlen emberkét ismerek, akár gyerekként, akár felnőttként. Ez egy magyarosított, de olasz, régi, de mégis modern, kicsit különleges, de nem felismerhetetlen név (mint mondjuk az Aletta, Dafné, Zoé stb.).
3. És én nem láttam félszemű, púpos, elefántember külsejű, kretén Szimonettát, tehát nekem csak pozitív, kiugróan és kiemelkedően pozitív emlékképek kapcsolódnak ehhez a névhez.
Na és persze az én Szimonettám valószínűleg nem lesz olyan, mint Simonetta Puccini, és nem lesz pont olyan, mint az a kis boszorkány a Balcsin, mivel a férjem lesz az apja, s én az anyja, tehát -tekintve, hogy nem klónozással fog születni- ez eleve kizárt. Mégis jó érzés nekem... ne akarjátok már elvenni tőlem! :-)))))))))))))))))))))))))
(S végül: igenis ízlés dolga, hogy ki mit szeret, kár sarat hajigálni arra, aki 148974. Sárát fogja elnevezni, aki Máriának vagy Erzsébetnek hívja a lányát, és felőlem lehet Madonna vagy Mercédesz is, ha neki ez esik jól. Bár a Napsugár, a Kisherceg típusú neveket kicsit nevetségesnek találom.)