Vgyuri Creative Commons License 2001.03.06 0 0 589
Elnézést a tipográfiai rémtettekért, most kisérletezem, hogy lehetne kiemelést csinaálni. A kurzivot már be tudom kapcsolni < I > vel, de kikapcsolni nem. Talan < /I >-vel kell? Kiprobalom.

BadgGe
Javaslom a terraszerver megtekintését. Nem tom mennyire legális, de anno még töltöttem le onnan vagy 500MB térképet. (kiszámoltuk, hogy teljes MO kb 20GB lenne, de sajnos nincs rajta, ráadásul a mostani képvédelem már fejletteb mint a régi, így egyelőre nem tudok többet downloadolni...

Melyik terraservert mondod. A http://www.meto.govt.uk/satpics/latest_ir.jpg mukodik, de lyukas, megvan Nyugat-Mo meg Bp kornyeke

A http://geoengine.nima.mil/servlet/geoEngine.nima.Geospatial stb. allitolag teljes, de tenyleg van valami trukk, mert vagy egy gagyi JPG-t kapok, vagy 245 MB-ot ajanlanak letoltesre (hihihi!) ill. CD-n nyilvan penzert. De ebbol a fajtabol kis darabot nem tudtam letolteni.

Jester

Az autóstérkép egészen pontosan spirálos atlasz, és reggel láttam a Kaiser's-ben. Asszem azzal az autósok jól is vannak lakatva, következő lépés lehet majd valamiféle beszélős, képernyős navigációs rendszer, ami tudja majd a kocsmákat is...

Most nem tudok kiszaladni a boltba, de milyen lepteku. Egy Metros reklamterkepem van, meg lattam a Shellnek is hasonlot, de az 1:1 500 000
lepteku, azon nemhogy kocsma, de meg varosstruktura sincs.

Amikor terkeprol levetelrol beszeltem, akkor a kocsmat csak viccböl mndtam. Viszont az 1:200 000 topoterkepekrol sok mindent le lehetne szedni, ami most a SUI-ek terkeperol hianyzik.

Az ortofoto olyan foto, amelynek a perspektív illetve a magasságkülönbségekből adódó torzulását korrigálták. Van vetülete és méretaránya, tehát nem érdemtelenül nevezik ortofoto térképnek is (keret is van, meg minden). Elég munkaigényes, így eléggé drága is. Nem fognak vele elárasztani.

Debrecen környekerol kiprobaltam. Mivel itt nincs szintkulonbseg, ezert a teljes ortofoto apparatus itt nem kell, de a Matraban mar igen. De meg a sima, csak terkepre igazitott legifoto is draga, ezt en is sejttettem. Valakinek ebbe penzt kellene fektetni, de az nem fog a mi (joszandeku GPS bamulo orult amatorok) jatekunkra adni. Ezert kardoskodom a meglevo bitmapes terkepek mellett, a jobb vektoros rendszerek egyebkent is tudnak hatterkent bitkepet is kezelni.