Jester
A katonai topo térképekre számos út a terv alapján került rá, csak éppen nem úgy valósult meg. Lehet látni néhány lóhere csomópontot is, amiből nem lett semmi...
Barcsak ennyi lenne veluk a baj. A terv szerint rakerult utak, ahanyat en lattam, szaggatottal vannak berajzolva ezt azert eszre lehet venni. De ha valamit elfelejetenek helyesbiteni, mint a Tiszadob-Tiszgyulahaza ut epiteset 10 eve, az mar inkabb ciki.
Szerintem autót úgy kéne navigálni, hogy az mutassa, ha rajta vagy az úton és mutassa, ha mellette mész. Ehhez kéne úgy 1m-es pontosság...
Kéne, kéne: nincs. A bitkepes terkepen sincs, az annak alapjan rajzol vektoroson sincs, de a mozgasban levo GPS-en sincs. Ott most, a hulyitest leveve is a 10-15 meter dinamikus pontossag a jellemzo. Es ha lenne, amikor a vektor felkerul a GPS mini kepernyojere, ugyis elromlik. Hidd el, ha a vonal mellet fut a kurzorod, de jol kovethetoen, az nem zavar. Ha most a Navigate elkeszul a magyar terkeppel, 10 meter pontossaggal foldutak hijan ott sem lesz a helyessel osszetvesztheto becsapo vonal. Meg azzal sem. Es normalis varos terképén sem.
Az autósok azért nincsenek olyan nagy bajban, mert van már autóstérkép fi, lambda koordinátahálóval ellátva. (De hogy az milyen fi és milyen lambda....)
En meg magyar autoterkepet nem lattam fokhaloval.
A COMPUMAP autoterkepet ugy kalibraltuk, (NH TEHI autoterkep) hogy tudtuk, hogy vetuletileg egyezik a repuloterkeppel, annak pontjait kellett csak a szkennelesi eltolassal attenni. Igy sem 100%-os.
Elhiszem, hogy hozzáadással is lehet koordinátarendszerek között átszámítani, de az elég nagy hibát okoz
Attol fugg, mire kell. Ha be akarsz taplalni a GPS-be egy kocsmat a terkeprol, a vonalzoval leolvasas hibaja se kisebb egy 500 000-es terkepen. Arra eleg ez a pontositas, hogy odatalalj a helyszinre. Utana korul kell nezni.
Ez a Navigate bulija. Rogzitett trackekbol lehet korrigalni a SUI-ek altal ugy ahogy felvett vagy hianyos terkepeket. Csak kicsit lassan lesz komplett. En inkabb felvennek utvonalakat koordinatara kalibralt legi ortofotokrol pl. a COMPUMAP gyorstuzelo pontrogzito szolgaltatasaval, abbol vegul lehet egy tracket konvertalni parsoros programmal. Ez is sok melo, de legalabb szobaban, glottgatyaban vegezheto es nem a MOL-t gazdagitjuk. Persze ehhez kellene az ortofoto BMP-ben exportalva. Kerdes, hogy ki fogja finanszirozni.