Well Sirs, Costa Sinistra esta muerte! Köszi Isegrim a választ, de közben sikerült elérnem a 4. szintet és beszereztem egy warshipet. Lehet, hogy bug, de szerintem nem, elég konzekvens volt a játék, szóval a warship (persze 24 fontosra upgradelve) az erőd lőtávolságának a széléről szépen ledarálta a teljes várat, sebzés szinte 0. Nem is kellett hozzá sok lőszer, igaz nálam a gunlaying 8, a coordination 3, ehhez jön Fuse Jancsi a maga + 3-3 pontjával.
A partraszállás már cikisebb volt, de végül az 500 egynéhány megmaradt védőt az én ötszáz emberem sec perc alatt lecsapta. (Itt már szerintem sokat számít, hogy az első két ütést szinte mindig te viheted be. Azok kapásból levitték olyan 380 körülire az ellenfelet, pedig nálam boarding csak 2+3 Shoo fedélzetmesternek köszönhetően.)
Utána viszont kezdtem megpukkadni. Megkaptam a francia ágyús feladatot, gondoltam megnézem mit csinál a sziget angol lobogó alatt. Hát az Akellások nem sokat törődtek a logikai renddel, mert az angol szigeten spanyol mókusok spanyol kikötőkbe szerették volna kísértetni magukat. Gondoltam felvállalom az egyiket, természetesen az erőd elkezdett cafatokra lőni, engem viszont nem engedett visszalőni, hiszen "hivatalosan" nem volt célpont! A külön poén, hogy egyszerre van angol és francia zsákmánylevelem, és mivel az utóbbit kaptam később, jelenleg is francia lobogó alatt hajózom, francia zászló alatt csináltam egy spanyol szigetből angol gyarmatot! Azt hiszem most fogom újra elkezdeni és megpróbálom tisztességes árulásokkal váltogatni a megbízókat, hogy valami logikát csempésszek ebbe az elb...tt, de azért baromi jó játékba.
Csak azt sajnálom, hogy a készítők nem vették maguknak a fáradtságot az ilyen marha bukfencek kiszűrésére. Így csak egy jó játék lett, úgy csúcsszuper lehetett volna. Na ennyit a püfügésből, a vitorla máma már nem hasad tovább.